UniCredit Leasing si HVB Leasing, subsidiare ale UniCredit Group in Romania, se pregatesc sa inceapa procesul de fuziune. Aceasta va conduce la crearea celei mai mari companii de leasing din Romania cu o cota de piata estimata la 14% si active totale nete care vor depasi 500 milioane euro la sfarsitul anului 2006. Portofoliul de produse al celor doua companii include leasingul auto, leasingul de echipamente, leasingul imobiliar pentru companii si rezidential, ca si brokerajul de asigurari si managementul de proiecte imobiliare.

In prima etapa, au fost desemnati membrii viitorului Comitet de Directie al entitatii care va rezulta in urma fuziunii. Componenta acestuiaurmeaza sa fie autorizata de catre autoritatile de reglementare. Noul Comitet de Directie va avea trei membri: Edith Tarcolea (in prezent, in echipaUniCredit Leasing), Andreas Obrist (in prezent, laHVB Leasing) siSeptimiu Postelnicu (in prezent, laHVB Leasing).

Septimiu Postelnicu, actualulDirector Generalal HVB Leasing, a fost desemnatPresedinte Executiv alviitoarei entitati care va rezulta in urma fuziunii. Melih Mengu, in prezent,Presedinte& CEOal UniCredit Leasing Romania, va prelua noi responsabilitati in cadrul Grupului.

Pana la finalizarea fuziunii, membrii desemnati ai noului Comitet de Directie isi vor pastra functiile pe care le detin in prezent la UniCredit Leasing, respectiv HVB Leasing.

Fuziuneava urma sa primeascaaprobarile necesare din partea actionarilor si a organismelor de reglementare. Pe parcursul procesului de integrare, cele doua companii de leasing vor continua sa functioneze independent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri