Comisia de Buget-Finante din Camera Deputatilor a aprobat, in Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala, majorarea deductibilitatii pentru asigurarile de sanatate de la 250 euro pe an aplicata la angajator pentru o persoana la 400 de euro pe an, adaugandu-se aceeasi suma si pentru angajat, conform Mediafax.

"De cel putin trei saptamani discutam in comisie Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala. Am finalizat marti aproape toate amendamentele si am crescut suma de la cei 1.300 de euro care era deductibili pentru asigurari de sanatate si pensii facultative si am aprobat 1.600 de euro. Astfel, vor fi deductibili 400 de euro pe an pentru asigurarile de sanatate atat pentru angajator, cat si pentru angajat si 400 de euro pentru pensiile private, la fel pentru angajat si angajator", a declarat vineri Aurelia Cristea, deputat membru al Comisiei de Buget-Finante la Conferinta Asiguratorilor din Romania UNSAR.

Ea a precizat ca in aceasta etapa nu au fost incluse inca asigurarile de viata, intrucat nu sunt bine definite categoriile care pot intra sub incidenta deductibilitatii.

Astfel, deductibilitatea pentru pensiile private nu a fost modificata, singura schimbare fiind pe segmentul asigurarilor private de sanatate. In prezent, acestea sunt deductibile in limita a 250 de euro pe an pentru fiecare angajator care ofera salariatilor un pachet de asigurare de sanatate.

Daca la asigurarea privata de sanatate participa si angajatul cu o contributie, facilitatea fiscala va fi aplicata si acestuia, in cuantumul a 400 de euro pe an.

Propunerea urmeaza sa fie supusa dezbaterilor si aprobarii in plenul Camerei Deputatilor.

Asigurarile de sanatate au consemnat in primul trimestru prime brute subscrise de 22,08 milioane lei, in crestere cu 24,39% fata de primul trimestru din 2004 si cu 45,51% comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut. Totodata, indemnizatiile brute platite in primul trimestru au fost de 12,4 milioane lei, in crestere cu 52,71%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri