Banca Comerciala Carpatica (BCC) isi va reduce capitalul cu 204,49 milioane lei, la 110,13 milioane de lei, pentru acoperirea pierderilor, iar ulterior va opera o majorare de capital de 110,1 milioane lei, prin emiterea de actiuni.

Capitalul social va ajunge, astfel, la 220,27 milioane lei. Reducerea va avea loc la 8 septembrie, iar majorarea pana la 27 noiembrie. Masurile au fost aprobate joi de actionarii bancii.Tot in sedinta de joi, actionarii au decis ca acoperirea partiala a pierderii contabile cumulate la 31 decembrie 2014 sa fie efectuata din capitalul social (204,49 milioane de lei), ajustari la inflatie ale capitalului social (16,11 milioane de lei), rezultatul reportat din provizioane specifice (93,42 milioane de lei), rezultatul reportat reprezentand surplusul realizat din rezerve de reevaluare (11,89 milioane lei) si rezultatul reportat din aplicarea IAS 29 (484.838 lei), potrivit Mediafax.

Totodata, numarul membrilor din Consiliul de Supraveghere a fost redus de la cinci la trei.Propunerea Nextebank de fuziune cu BCC nu a fost analizata, deoarece nu s-a intrunit majoritatea necesara ceruta de prevederile legale aplicabile pentru luarea unei hotarari.

Actionarii au mai adoptat masuri de austeritate (economisire) privind organizarea si conducerea bancii, in corelatie cu volumul de rulaj, activitate si performanta. BCC a trecut pe profit in primul trimestru, cu un rezultat de circa 0,65 milioane lei, fata de o pierdere de aproape un milion lei in perioada similara a anului trecut, in timp ce activele s-au redus cu 0,4%, la aproximativ 3,24 miliarde lei.

In primele trei luni ale anului trecut, banca din Sibiu a raportat o pierdere neta de circa 905.000 lei si active totale de 4,08 miliarde lei, care s-au redus pana in decembrie cu 20%, la 3,25 miliarde lei.

BCC este listata la Bursa de Valori Bucuresti, iar cele mai recente tranzactii s-au operat la un pret de 0,0407 lei/titlu, in urcare cu 0,49% fata de referinta. La aceasta cotatie, capitalizarea bancii este de 127,4 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri