Frankfurt, Paris sau Dublin ar putea prelua rolul Londrei de centru financiar al Europei, daca Marea Britanie va iesi din Uniunea Europeana, potrivit agentiei de evaluare financiara Standard & Poor’s, transmite Mediafax, care citeaza Bloomberg.

Industria britanica a serviciilor financiare asigura aproximativ 1,4 milioane de locuri de munca si atrage cele mai multe investitii straine directe comparativ cu alte natiuni bogate, se arata intr-un raport al S&P.

Retragerea din UE a Marii Britanii ar reduce investitiile straine directe, in special in domeniul serviciilor financiare, si ar mari costul afacerilor.

"Acest trend s-ar putea accelera daca Regatul Unit ar fi in afara spatiului de comert liber al UE sau ar fi ingradita circulatia fortei de munca", potrivit analistilor Frank Gill din Madrid.

Acestia considera ca grupurile bancare straine ar putea sa isi transfere unele operatiuni de trading din Londra.
Deutsche Bank a anuntat in luna mai ca studiaza impactul unei iesiri a Marii Britanii din UE asupra afacerilor bancii, printre optiuni fiind si transferarea unor activitati in Germania.

Premierul David Cameron, al carui Partid Conservator a obtinut majoritatea in alegerile din 7 mai, a promis ca va organiza un referendum referitor la apartenenta tarii la UE pana la sfarsitul anului 2017.

Aproape jumatate din exporturile Marii Britanii de bunuri si servicii sunt destinate Uniunii Europene, anul trecut fiind in valoare de 227 de miliarde de lire sterline (359 miliarde dolari), iar companiile straine cu operatiuni pe piata britanica au acces la piata europeana cu 500 de milioane de locuitori, din 28 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri