Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a respins, joi, proiectul de achizitie a companiei Axa Life Insurence de catre SAI Certinvest, invocand neindeplinirea unor conditii de catre cumparator privind reputatia, integritatea si soliditatea financiara.

"Consiliul a respins proiectul de achizitie a societatii Axa Life Insurance de catre SAI Certinvest pentru neindeplinirea conditiilor prevazute la articolul 7, punctul 7, litera a), c) si d), coroborate cu articolul 5 alineat, litera f) din Normele privind autorizarea si functionarea asiguratorilor puse in aplicare prin Ordinul 16/2012", se arata intr-un comunicat al ASF, scrie Mediafax.

Conditiile invocate de ASF se refera la cateva criterii in baza carora trebuie evaluata calitatea potentialului achizitor - reputatia si integritatea; soliditatea financiara, in special in raport cu tipul de activitate desfasurata in prezent si cu cea preconizata a fi desfasurata in viitor de catre asiguratorul/reasiguratorul la care se refera proiectul de achizitie; capacitatea asiguratorului de a respecta cerintele prudentiale stipulate de legislatia privind supravegherea suplimentara a grupurilor si a conglomeratelor financiare.

Totodata, SAI Certinvest nu ar fi dispus de o situatie financiara care sa ii permita onorarea obligatiilor patrimoniale si care sa asigure premisele pentru sustinerea activitatii asiguratorului din surse proprii, in cazul in care situatia financiara a acestuia s-ar fi deteriorat.

Grupul francez Axa a vandut, la finalul anului trecut, operatiunile de asigurari de viata si economisire din Romania catre SAI Certinvest si SIF Transilvania, retragandu-se astfel de pe piata romaneasca. SAI Certinvest a achizitionat 70% din filiala AXA din Romania, AXA Life Insurance SA, iar SIF Transilvania restul de 30%.

Operatiunea, ai carei termeni financiari nu au fost anuntati, necesita insa aprobarea autoritatilor de reglementare.
SAI Certinvest este cea mai mare companie romaneasca independenta de asset management, cu active in administrare de peste 250 milioane de lei si o experienta de peste 20 de ani in investitii pe piata din Romania. Compania are in administrare un portofoliu diversificat de fonduri mutuale (fonduri de actiuni, fonduri de indici, fonduri cu venit fix, fonduri diversificate), precum si un numar important de portofolii individuale, fiind lider pe acest segment.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri