Libra Internet Bank a anuntat, luni, un profit record de 11,8 milioane de lei in primul semestru al lui 2015, in crestere cu 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In primele sase luni ale anului, activele totale ale bancii au crescut cu 19,8%, la doua miliarde lei, in timp ce soldul surselor de finantare s-a majorat cu 20%, ajungand la 1,77 miliarde de lei. Soldul creditelor a crescut cu 20% in prima jumatate a anului, pana la 1,26 miliarde de lei, iar rata creditelor neperformante s-a redus pana la 7,99%, scrie Mediafax.

Cresterea bancii a fost sustinuta de investitiile in tehnologie, dupa ce Libra a lansat anul trecut Contul Libra Online, primul cont online din Romania.

"Rezultatele din primele sase luni ne fac sa privim cu mult optimism anul 2015. Am obtinut un profit record de 11,8 milioane de lei si am reusit sa crestem volumul creditelor cu 20%. Vom continua sa fim profitabili si ne vom concentra pe cresterea satisfactiei clientilor si pe servicii inovatoare in mediul online”, a declarat directorul general al bancii, Emil Bituleanu.

Libra Internet Bank, o banca de talie mica, are un capital social de 193,1 milioane lei. La finalul anului trecut, banca ocupa locul 24 in clasamentul celor 40 de banci din Romania, cu o cota de piata de 0,47%, in crestere de la 0,3% in 2013.

Broadhurst Investment Limited, fond de investitii inregistrat in Cipru, controleaza 61,65% din actiunile Libra Internet Bank, urmat de firma de imobiliare Romarta cu 26,38% si Metex Big SA cu 11,82%.
Infiintata in anul 1996, Libra Internet Bank are o retea de 40 de sucursale, concentrandu-se pe clienti din categoriile IMM, corporate, profesii liberale si agricultura. In mai 2003, banca a devenit membra a grupului american de investitii New Century Holdings (NCH), care detine 99,9% din titluri, prin actionarii mentionati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri