Intesa Sanpaolo Bank Romania si-a majorat de 7 ori profitul net, in primul semestru al anului, pana la 7 milioane de euro, in contextul in care si-a redus costurile operationale cu 5,7% fata de perioada similara din 2014.

Astfel, banca a raportat pentru final de iunie 2015 venituri operationale de 21 milioane euro, mai mari cu 4,2% fata de aceasi perioada din 2014, si costuri operationale de 14 milioane euro, in scadere cu 5,7%. Profitul operational a atins astfel aproape 8 milioane de euro, iar profitul net este de circa 7 milioane de euro, in crestere de 7 ori, de la un rezultat net de un milion de euro in semestrul I din 2014.

Intesa Sanpaolo Bank detine pe piata locala active totale de 1,1 miliarde de euro, portofoliul de credite ridicandu-se la 700 milioane de euro. Depozitele au atins la final de iunie 600 milioane euro.

Rezultatele bune pe Romania apar in contextul in care banca mama inregistreaza profituri pe toate pietele, cu exceptia Rusiei si a Ungariei. De fapt, este cel mai bun rezultat semestrial al bancii din 2008. Banca mama a raportat astfel un profit net la sase luni de 2 miliarde de euro, in crestere puternica fata de rezultatul de 720 milioane euro din S1 2014.

In ceea ce priveste marja operationala, banca italiana precizeaza ca a inregistrat cea mai buna performanta din istorie, cu un profit operational de 5,16 miliarde de euro, in crestere cu 16,7%. Cresterea este sustinuta de avansul veniturilor din taxe si comisioane, de aproape 15%, pana la 3,8 miliarde euro.

Provizioanele pentru credite neperformante ale grupului au scazut la cel mai redus nivel din 2011, pana la 1,61 miliarde euro, iar rata creditelor neperformante este si ea in scadere puternica.

Sursa foto: Mediafax foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri