Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) a anuntat, luni, ca sustine in continuare reducerea fiscalitatii, chiar si gradual, ca o revenire la situatia din 2010, cand aceasta masura a fost anuntata ca fiind una temporara, dar nu este de acord cu cresterea salariilor in sectorul bugetar.

Asociatia nu sustine cresterea salariilor in sectorul bugetar din cauza legislatiei stufoase care genereaza o birocratie inutila si care consuma nejustificat resursele financiare ale companiilor. De asemenea, asociatia mentioneaza ca firmele multinationale au fost avantajate pana acum, deoarece ANAF a inceput abia in 2015 controlul preturilor de transfer practicate de anumite companii internationale, in timp ce IMM-urile romanesti au facut subiectul multor investigatii, scrie Mediafax.

AOAR isi mentine cerinta privind acceptarea consolidarii fiscale pentru grupurile de firme romanesti, similar tratamentului aplicat companiilor multinationale, unele profitand din plin de acest avantaj, asa cum rezulta din primele inspectii ale ANAF in legatura cu tema preturilor de transfer.

Simpla retorica bazata pe pozitiile formale detinute, dublate de controverse politice sterile, nu face decat sa creeze noi dificultati mediului de afaceri, ducand la cresterea neincrederii in politicile economice promovate de Guvern si Parlament, inghetarea investitiilor, reducerea numarului de locuri de munca, stagnare economica si teama pentru viitor, se mai arata in comunicatul AOAR.

Membrii AOAR sustin ca Romania nu-si poate permite mentinerea unei astfel de atmosfere, nociva pentru mediul de afaceri, motiv pentru care cere fortelor politice sa depaseasca negocierea unor prevederi fiscale punctuale si sa propuna Romaniei un Pact pentru Dezvoltarea Eonomica pana in anul 2025 sau 2030.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri