BERD va incerca sa convinga companiile din Taiwan sa investeasca in Romania, in cadrul unui forum programat pentru inceputul lunii septembrie, in cadrul caruia vor fi prezentate oportunitatile de afaceri din mai multe tari in care activeaza institutia financiara.

Forumul "Investing for change in developing markets" se va desfasura pe 8 septembrie la Taipei, fiind organizat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) in cooperare cu Consiliul pentru Dezvoltarea Comertului Exterior din Taiwan (Taiwan External Trade Development Council), se arata intr-un comunicat al BERD, scrie Mediafax.

In cadrul intalnirilor vor fi promovate oportunitati de afaceri companiilor asiatice cu actionariat taiwanez si care au planuri pentru a se extinde in tarile in care opereaza institutia financiara europeana. Astfel, in cadrul unor sesiuni de aproximativ o jumatate de ora fiecare, vor fi prezentate oportunitatile de investitii din Kazahstan, Egipt, Turcia si Romania.

"Forumul de la Taipei va fi o oportunitate exceptionala pentru companii sa obtina o intelegere mai buna a abordarii bancii si a concentrarii pe sectoare din patru piete cheie - Kazahstan, Egipt, Turcia si Romania - si va asigura informatii despre principalii factori care influenteaza mediul de afaceri, despre situatia politica si economica, precum si despre riscurile implicarii in aceste tari. Vor fi prezentate studii de caz", se arata intr-un comunicat al BERD.

Prezentarea Romaniei va fi sustinuta de directorul operational al BERD pentru infrastructura, Thomas Maier, si va fi urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri. De asemena, pe agenda provizorie a evenimentului se afla si directorul general al Green Group Romania, Clement Hung, cu o sesiune de intrebari si raspunsuri. Companiile din Taiwan au adus o contributie semnificativa la proiectele promovate de BERD in domenii precum infrastructura, agribusiness, IT si sprijin pentru afacerile mici. La finele lunii ianuarie, valoarea investitiilor comune ale companiilor din Taiwan si BERD se situa la 1,33 miliarde de euro.

Sursa foto: Coins/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri