Leul a rezistat in fata euro si in sedinta de marti, in pofida panicii care a cuprins toate bursele internationale, dar dolarul continua sa se deprecieze in fata monedei nationale. Astfel, Banca Nationala a anuntat un curs oficial de 4,4384 lei/euro, in scadere cu doar 0,06% fata de sedinta de luni.

Pe de alta parte, dolarul a scazut in fata leului cu inca 2,34 bani, dupa ce in ultimele cinci zile s-a depreciat cu 4%.

Analistii ING Bank au precizat faptul ca leul a testat nivelul de 4,45 lei/euro, dar nu l-a strapuns. Totusi, in contextul scaderilor generalizate pe bursele internationale, cu pierderi de 4% pentru indicii americani si de inca 8% pentru bursele din China, presiunea pe leul se va mentine ridicata.

"Daca sentimentul global ramane pesimist, leul se va indrepta din nou catre pragul de 4,45 lei/euro", spun analistii ING.

Totusi, dupa scaderile puternice de luni, Bursa de la Bucuresti era in revenire la jumatatea zilei de marti, toti indicii locali fiind pe verde. BET era in urcare cu 1,2%, iar cea mai mare crestere (+2,8%) era notata in dreptul BET-FI, indicele care urmareste evolutia Fondul Proprietatea si a SIF-urilor. Pe plan extern, bursele importante din vestul Europei castigau intre 1% (Marea Britanie) si 3,3% (Germania).

Luni nu am avut o piata condusa de sentimentul economic, ci doar de emotii. Vom vedea in continuare daca doar emotiile vor conta pe burse. Oricum, viata fara emotii este plictisitoare”, a spus Ludwik Sobolewski, sefului Bursei de Valori Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri