Banca centrala a Chinei a redus marti dobanda de politica monetara pentru a cincea oara din luna noiembrie, precum si rezervele minime obligatorii ale bancilor, intensificand eforturile de sustinere a pietei de capital si de oprire a incetinirii cresterii economice, transmite Bloomberg.

Dobanda imprumuturilor pe un an a fost redusa cu 0,25 puncte procentuale, la 4,6%, iar dobanda la depozite tot cu 0,25%, la 1,75%. Accelerarea relaxarii politicii monetere arata hotararea autoritatilor de a indeplini obiectivul premierului Li Keqiang pentru o crestere economica de circa 7% in 2015, scrie Mediafax.

Riscul iesirilor de capital si al deficitului lichiditatilor, dupa decizia autoritatilor de devalorizare a yuanului din 11 august, a amplificat presiunile pentru noi masuri de stimulare. 'Economia este supusa inca unei presiuni imense de incetinire a cresterii. Politica fiscala trebuie sa intervina, iar politica monetara este probabil sa ofere lichiditatile necesare", a declarat Yao Wei, analist la Societe Generale in China.

Productia industriala, investitiile si vanzarile de retail au fost in iulie sub estimarile analistilor, in timp ce exporturile au scazut, iar deflatia preturilor la producatori s-a accentuat. Datele lunare analizate de Bloomberg sugereaza ca economia chineza a inregistrat in iulie o crestere de 6,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri