Premierul Victor Ponta a propus-o si o sustine pe Ioana Petrescu, fost ministru de Finante, pentru preluarea functiei de vicepresedinte al Bancii Europene de Investitii (BEI), au confirmat joi pentru Agerpres surse guvernamentale.

Astfel, Ioana Petrescu urmeaza sa-l inlocuiasca in functia de vicepresedinte BEI pe Mihai Tanasescu, anterior ministru de Finante si reprezentant al Romaniei la FMI in perioada 2007-2012.

Ioana Petrescu a ocupat functia de ministru al Finantelor in perioada martie – decembrie 2014. In prezent ea este consilier al premierului Victor Ponta si totodata seful Guvernului la conducerea Consiliului pentru aplicarea politicii in domeniul ajutorului de stat.

Dupa ce a terminat liceul Mihai Viteazul din Bucuresti, Ioana Petrescu a plecat la studii in SUA, obtinand o licenta in economie si matematica la Wellesley College si un doctorat si masterat in economie la Universitatea Harvard. Dupa finalizarea studiilor, Ioana Petrescu a ocupat functia de profesor de economie in cadrul Facultatii de Politici Publice de la Universitatea Maryland, iar apoi a lucrat pentru American Enterprise Institute (AEI).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri