Actionarii Bancii Romane pentru Dezvoltare (BRD)-Societe Generale au aprobat, miercuri, lansarea, in 2006-2007 a unor emisiuni de obligatiuni in valoare totala de 500 milioane euro, in lei sau valuta.
Obligatiunile, care vor fi emise cu o maturitate de maximum sapte ani, nu vor putea fi convertibile in actiuni. Actionarii au imputernicit consiliul de administratie pentru a stabili, in functie de conditiile din piata, parametrii individuali ai fiecarei emisiuni, a informat un comunicat al bancii.

Consiliul de administratie va stabili daca dobanda acestora va fi fixa sau variabila, caz in care va evolua in functie de dobanzile medii din piata monetara (BUBOR, EURIBOR). Totodata, urmeaza se se stabileasca frecventa platii cupoanelor, care ar putea fi va fi semestriala sau anuala. Actionarii BRD-SocGen au propus ca valoare nominala a unei obligatiuni sa se situeze intre 2.500 lei si 35.000 lei.

Banca nu a precizat daca emisiunile de obligatiuni vor fi lansate pe piata interna capital sau in pietele financiare internationale. Actionarii BRD au mai hotarat sa includa in activitatile grupului financiar si distribuirea de unitati de fond ale fondurilor de pensii, informeaza NewsIn.

Grupul financiar francez, Societe Generale, detine 58,32% din capitalul BRD Groupe Societe Generale, SIF Oltenia are 5,34% din actiunile BRD, SIF Muntenia are 5,27% din titluri, SIF Transilvania are 5,00% din actiuni, SIF Banat-Crisana are 4,6%, SIF Moldova are 5,05%, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare detine 5% din actiunile BRD.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri