Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, intentioneaza sa concedieze aproximativ un sfert dintre angajati, respectiv 23.000, in principal din departamentul procesarii tranzactiilor si prin restructurarea filialei sale PostBank, anunta surse financiare citate de site-ul Reuters, conform Mediafax.

Prin aceasta masura, volumul personalului Deutsche Bank va ramane la nivelul de 75.000 de persoane cu norma intreaga, in cadrul schemei de reorganizare decisa de noul directorul general, John Cryan, care si-a inceput mandatul in iulie cu promisiunea reducerii costurilor.

John Cryan a prezentat planurile preliminare membrilor consiliului de monitorizare in cursul zilei de duminica. Purtatorul de cuvant al Deutsche Bank a refuzat sa comenteze informatiile.

Pretul actiunilor Deutsche Bank scazuse in ultima vreme, dupa ce compania dezvaluise in aprilie un amplu plan de restructurare. Imediat dupa prezentarea planului de reorganizare, cei doi directori executivi, Anshu Jain si Juergen Fitschen, au demisionat, iar atributiile executive au fost preluate de John Cryan.

"Este prima data cand exista impresia ca cineva pregateste decizii dure", a declarat una dintre sursele citate.
Disponibilizarile vor viza in principal departamentul tehnologiei informationale, specializat in procesarea tranzactiilor bancare. Cele mai multe disponibilizari ar urma sa vizeze filiale din Londra, New York si Frankfurt. Compania PostBank are aproximativ 15.000 de angajati, iar 8.000 ar urma sa fie disponibilizati.

Sursa foto: https://www.db.com/medien/en/content/buildings_db_worldwide.htm

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri