Parlamentul a aprobat, miercuri, numirea Gabrielei Boca in functia de membru neexecutiv al Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), cu 282 voturi pentru si 111 impotriva, noteaza Agerpres, iar nominalizarea a fost facuta de membrii partidului lui Calin Popescu Tariceanu, ALDE, arata, de asemenea, Realitatea.net.

Aceasta a fost numita pentru durata ramasa a mandatului inceput la data de 5 noiembrie 2013, pe locul devenit vacant prin demisia lui Cornel Constantinescu Coca (foto). Legislativul a aprobat, de asemenea, numirea lui Ilie Sarbu (290 voturi pentru, 180 impotriva) in functia de consilier de conturi, vicepresedinte al Autoritatii de Audit, ca urmare a vacantarii functiei detinute de Ioan Anton.

Conform CV-ului, citat de HotNews, Gabriela Boca are peste noua ani de experienta in domeniul bancar, dupa ce in 2006, la doi ani de la absolvirea Facultatii de Economie din Iasi, a preluat conducerea unei agentii BRD din acest oras. In acelasi timp, ASF supravegheaza cu totul alte piete: de asigurari, pensii private si de capital.

"Astazi, am audiat in Comisia de Buget a Camerei Deputartilor o persoana nominalizata pentru Consiliul ASF. Mi-este atat de rusine de rusinea persoanei in cauza incat nici nu doresc sa-i pomenesc numele. Rusinoasa si pentru cei care si-au dat suportul politic. Este dezastruoasa nominalizarea facuta de partidul lui Tariceanu. Nicio experienta relevanta in domeniu, nici un raspuns 'cat de cat' la intrebarile de fond. Definitia incompetentei pentru postul in cauza. O adevarata bataie de joc la adresa institutiei chemata sa supravegheze pietele financiare", a declarat prim-vicepresedintele PNL, Andreea Paul Vass.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri