Erste Group, proprietarul BCR, a prelungit pana in 2020 mandatul directorului general Andreas Treichl, care expira in iunie 2017. Andreas Treichl se afla la conducerea bancii austriece Erste Group din 2008.

Presedintele consiliului de supraveghere al Erste Group, Friedrich Rodler, a subliniat faptul ca prin prelungirea in avans a mandatului lui Treichl consiliul de supraveghere a dorit sa se asigure ca banca va continua parcursul de succes intr-un mediu competitiv vesnic in schimbare si sub o presiune constanta din partea reglementarilor, se arata intr-un comunicat al bancii austriece, potrivit Mediafax.

"Sunt foarte fericit ca domnul Treichl a acceptat sa ramana in aceasta functie. In special in ultimii cativa ani a dovedit cat de important este sa avem decizii clare, o strategie aplicata in mod consistent, iar compania sa se adapteze in mod constant la noi cereri din partea clientilor", a adaugat Rodler. Noul mandat al lui Andreas Treichl se va incheia pe 30 iunie 2020.

Grupul austriac Erste a inregistrat in al doilea trimestru un profit de 261,4 milioane euro, in crestere cu 16% fata de primele trei luni, astfel ca dupa primul semestru a ajuns la 487,2 milioane euro, de la o pierdere de aproape 1 miliard euro la 6 luni 2014, prin diminuarea costurilor de risc.

Activele Erste au urcat cu 0,6% fata de sfarsitul anului trecut, de la 196,3 miliarde euro la 197,5 miliarde euro. Erste Group este actionarul majoritar al BCR, cea mai mare banca din Romania, care a inregistrat in primul semestru un profit net de 603,4 milioane lei (135,7 mil. euro), de la pierderi de 276 milioane lei in S1 2014, dupa ce costurile cu provizioanele s-au redus de la 1,3 miliarde lei la 26,2 milioane lei, pe fondul curatarii portofoliului.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri