Un pensionar roman din anul 2050 va primi 294 euro pensie lunara, daca salariul sau inainte de pensionare va fi de 1.000 euro, in timp ce un pensionar din UE va primi, in medie, 1.170 euro pensie lunara in 2050, daca salariul sau inainte de pensionare va fi de 3.000 euro, potrivit unui studiu EY.

Conform noilor date publicate de OECD, Organizatia Mondiala a Muncii, Comisia Europeana si Institutul National de Statistica, raportul intre salariu si pensie este, in medie, relativ egal pentru contribuabilii din Romania si cei din UE, se arata intr-un raport publicat de EY - Premiul de 500 de trilioane USD: O viziune centrata pe client in piata globala de pensii.

In acest moment, pensia medie lunara in Romania este in valoare de 200 euro, in timp ce in Grecia este de 882 euro, iar in Franta de 1.032 euro. In consecinta, 35% dintre varstnicii romani prezinta risc de saracie si excluziune sociala, aproape dublu fata de Uniunea Europeana in ansamblu, unde 18,3% dintre varstnici se afla in aceasta situatie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri