BCR a lansat functionalitatea de autentificare biometrica, prin amprenta digitala, pentru solutiile de internet si mobile banking. Optiunea Touch ID este disponibila deocamdata doar pe dispozitivele Apple de noua generatie. Afla din materialul de mai jos cum functioneaza si ce dispozitive mobile sunt compatibile.

Aplicatia Touch 24 Banking BCR detecteaza functionalitatea de autentificare biometrica a smartphone-ului, daca acesta o are, si te intreaba daca vrei sa activezi protectia biometrica. Clientii BCR nu vor fi obligati, insa, sa foloseasca tokenul digital, ci vor putea sa ramana pe varianta clasica.

Daca aleg optiunea Touch ID se vor autentifica sau vor autoriza o tranzactie prin scanarea amprentei, dupa introducerea unui PIN setat in prealabil. Functionalitatea va putea fi dezactivata oricand din setarile aplicatiei.

Reprezentantii BCR sunt convinsi ca, pe termen mediu, token-ul electronic va inlocui "dinozaurul" de token clasic.

Touch 24 Banking BCR

Pana in prezent optiunea Touch ID poate fi accesata doar de pe dispozitivele Apple mai noi (iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 2 si iPad mini 3). Desi poate fi descarcata si pe sistemul de operare Android, deocamdata aplicatia nu permite autentificarea biometrica si pe dispozitivele cu Android, aceasta fiind cel mai mare dezavantaj al acestei inovatii lansate de BCR.

Principalul avantaj al optiunii Touch ID tine de rapiditatea si siguranta sporita a autentificarii si autorizarii tranzactiilor, desi banca nu a avut nicio problema cu fraudele pe zona de online si mobile banking. De asemenea, spre deosebire de autentificarea prin SMS (din oferta altor banci), aplicatia functioneaza si in strainatate.

De cand exista aplicatia de mobile banking a BCR, nu am avut nicio frauda prin ea - Marian Ignat (foto), director executiv in cadrul departamentului de Digital Banking al Bancii Comerciale Romane (BCR).

Cum arata ecosistemul digital al BCR

BCR are peste 700.000 de clienti inrolati la serviciile 24 Banking, iar in ultimul an numarul celor care utilizeaza serviciul de mobile banking s-a dublat, fapt care se reflecta cele peste 60.000 de descarcari ale aplicatiei de mobile banking doar in primul semestru din 2015. De asemenea, numarul facturilor platite de clientii BCR prin mobile banking a inregistrat o crestere de aproape 200% fata anul 2014.

Sursa foto: amprenta digitala, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri