BRD Groupe Societe Generale si Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM) au semnat vineri un protocol care defineste domeniile de colaborare in ceea ce priveste promovarea investitiilor in Romania si oportunitatile de afaceri in domeniul constructiilor de automobile.
"Acordul semnat astazi porneste de la realitatea ca industria automobilului are o contributie esentiala la cresterea generala a balantei comerciale", a declarat presedintele BRD, Patrick Gelin, citat de Rompres.

Presedintele ACAROM, Constantin Stroe, a spus ca acest acord este menit sa imbunatateasca comunicarea cu furnizorii din industria constructiei de automobile. ACAROM grupeaza 105 firme furnizoare de componente dintre care peste 50 sunt concurente ale grupului Dacia Renault, a spus Stroe. Prezent la semnarea documentului, directorul general al grupului Renault Romania, Francois Fourmont a spus ca alianta Renault-Nisan este interesata de orice oportunitate de investitii in Romania si ca in prezent se deruleaza un proiect numit Renault Techno-Romania, in care vor fi create in perioada 2008-2009 peste 2.000 de locuri de munca pentru ingineri.

Ambasadorul Frantei la Bucuresti, ES Herve Bolot, a reamintit importanta stabilitatii cadrului legislativ al mediului de afaceri romanesc si ameliorarea sistemului de impozitare, remarcand ca un fapt incurajator pentru investitorii straini si mediul de afaceri recenta imbunatatire a ratingului de tara anuntata de agentiile de evaluare financiara Fitch si Standard&Poor`s.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri