Grupul OTP analizeaza posibilitatea de a intra in Romania pe piata fondurilor de pensii private, a declarat directorul adjunct al diviziei de asigurari de viata a OTP Garancia Asigurari, Calin Matei, citat de portalul de asigurari 1asig.ro. Grupul OTP are experienta in domeniul pensiilor private si a fost, pe piata din Ungaria, unul dintre primele grupuri care s-au implicat in sistem inca din momentul lansarii sale, informeaza NewsIn.

"De asemenea, analizam si modalitatea concreta de a intra pe aceasta piata, variantele fiind fie prin intermediul companiei de asigurari OTP Garancia Asigurari, fie printr-o entitate de sine statatoare, un administrator specializat", a aratat Matei.

Inca din primul an de la infiintare, pilonul III (pensii private facultative) va avea 300.000 de participanti, iar pilonul II (pensii private obligatorii), va avea 2,5 milioane participanti, a declarat luna trecuta presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea. Fondurile de pensii private facultative (pilonul III) vor gestiona 60 milioane euro inca din primul an de la introducerea acestora, a estimat presedintele CSSPP. Recente estimari ale Ministrului Muncii, Gheorghe Barbu, arata ca fondurile de pensii private din pilonul II si III vor gestiona peste 20 de ani lichiditati de peste 20 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri