"Totalul saptamanii, atat ca volum cat si ca valoare dovedeste ca
investitorii si-au pastrat apetitul pentru tranzactiile la termen",
comenteaza un broker.

Astfel saptamana trecuta au fost tranzactionate aproape 57.100 contracte futures si options, cu o valoare echivalenta de circa 35,6 milioane de euro.

"Liberalizarea totala a contului curent nu a adus nici un fel de schimbare pe piata valutara, remarca un broker sibian. Volumul zilnic al tranzactiilor din piata valutara nu a depasit pragul de 1miliard de euro, iar deficitul de valuta a fost compensat de intrarile de cash de la casele de schimb. Nici macar adancirea deficitului comercial nu provoaca miscari ale cursurilor. Pana la sfarsitul lunii euro are toate sansele sa ramana in culoarul 3,51 - 3,54 lei", apreciaza specialistii.

Evolutia pietei valutare si-a pus amprenta asupra preturilor futures ale raportului euro/leu. Pentru sfarsitul lunii tranzactiile au fost realizate in prima parte a saptamanii la 3,55 - 3,550 lei, pentru vineri pretul de cotare sa urce spre 3,57 lei. Pentru Craciun tranzactiile au fost realizate la pretul de 3,55 lei, pentru ca la sfarsitul saptamanii pretul de cotare sa urce la 3,5780 lei. Au aparut si primele oferte de vanzare pentru scadenta martie 2007, insa cumparatorii au considerat pretul de 3,6390 lei ca fiind unul prea ridicat, avand in vedere perspectivele aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, ceea ce va asigura, in continuare, investitii de capital.

"Pentru investitorii din piata la termen de la Sibiu deosebit de attractive au fost oportunitatile de arbitraj atat pentru scadenta decembrie, unde randamentele au fost de 14 - 16% pe SIF-uri si TLV cat si pentru scadenta din prima luna de primavara, unde randamentele brute s-au plasat intre 21 si 25 % pe SIF 5", a observat Mirabela Coos, broker la SSIF Broker Cluj.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri