In primele 8 luni ale anului 2006, compania Romstal Leasing a incheiat peste 2.900 de contracte de leasing pentru persoane juridice si fizice in valoare de 85,6 milioane de euro, inregistrand o crestere cu 110% comparativ cu ceeasi perioada a anului trecut. In portofoliul companiei autoturismele detin 44%, motocicletele 2,5%, echipamentele 6%, vehiculele comerciale usoare si grele 44%, iar leasingul imobiliar 3,5%.

In martie 2006, Romstal Leasing si-a modificat denumirea in Romstal Leasing IFN S.A., pentru a se alinia reglementarilor emise de Banca Nationala privind institutiile financiare nebancare. In 2005 Romstal Leasing a inregistrat o cifra de afaceri de 40,7 milioane de euro si a incheiat contracte de leasing cu o valoare totala de 72 milioane euro.

Romstal Leasing introduce leasingul instant si pentru persoane fizice

Compania Romstal Leasing extinde leasingul instant si ofera persoanelor fizice posibilitatea de a avea raspunsul imediat la cererea lor de finantare pentru autoturisme si motociclete, on-line.

Avantajul leasingului pentru persoane fizice provine in special din faptul ca toate comisioanele (dobanzi, taxa de contract etc.) se aplica la valoarea neta a bunului care nu include taxa pe valoarea adaugata sau accize, fiind deci mai mici comparativ cu cele aferente unui credit bancar, unde aceste comisioane se aplica la o baza de calcul mai mare, pretul bunului fiind considerat cel cu toate taxele incluse. Un alt avantaj apare in momentul in care bunul finantat este supus unei taxe vamale de 30% - pentru bunuri produse in alte tari decat in Uniunea Europeana, intrucat in acest caz, aceste taxe se aplica la valoarea reziduala de 20% a declarat directorul de marketing al Romstal Leasing, Ionut Chirila.

Pentru a contracta un leasing pentru un autoturism sau motocicleta, utilizatorul trebuie sa fie angajat pe perioada nedeterminata cu o vechime de minim 6 luni, iar rata de leasing sa nu depaseasca 35% din veniturile totale ale utilizatorului.

Romstal Leasing a lansat leasingul pentru persoane fizice in luna aprilie a acestui an si pana in acest moment contractele de leasing pentru persoane fizice reprezinta 2% din totalul finantarilor realizate de companie, fiind in valoare de 1.600.000 euro. In Romania, in anul 2005, clientii persoane fizice au reprezentat 15% din piata de leasing evaluata la 2,2 miliarde de euro.

Romstal Leasing a incheiat 503 contracte de leasing instant pentru persoane juridice si fizice, de la lansarea sa in octombrie 2005. In primele 8 luni ale acestui an leasingul instant a reprezentat circa 8,5% din totalul finantarilor Romstal Leasing.

Romstal Leasing detine o retea de 17 birouri teritoriale localizate in Arad, Bacau, Baia Mare, Bistrita, Brasov, Constanta, Cluj, Focsani, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ramnicu Valcea, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Timisoara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri