Majoritatea romanilor au de rambursat cel putin un credit bancar, fie ca acesta este de tip ipotecar sau doar de nevoi personale, ceea ce se poate dovedi, de multe ori, o povara, o exprienta dureroasa si mizerabila. Dar, daca te gandesti numai la datoriile pe care le ai, practic, inviti in viata ta ganduri de disperare, saracie si sentimentul de a fi coplesit. Acest lucru te obliga sa lucrez ore in plus si te va face sa crezi ca iti vei plati ratele sau facturile la nesfarsit.

De partea cealalta a unor datorii interminabile, exista avere. Desigur, a castiga bani reprezinta o experienta mai buna, mai placuta, decat cea de a achita datorii catre alte persoane sau banci. Cand te concentrezi pe a castiga bani, datoriile vor avea grija de ele insele. Concentrandu-te pe avere vei atrage o viata placuta, prospera si gandurile puternice.

1. Ganditi-va la avere, nu la datorii

De vreme ce te gandesti la bani in fiecare zi a vietii tale, ai putea, de asemenea, sa nutresti ganduri pozitive asupra acestora. Daca te gandesti cum sa castigi mai multi bani, vei fi mult mai creativ. Nu-ti lasa sufletul doborat de datorii si tristete.

2. Plateste-ti facturile de bunavoie

Data viitoare cand primesti o factura, amenda sau taxa, plateste-o de bunavoie. Daca te macina resentimente, admiti inconstient doua lucruri: ca bani sunt greu de obtinut si nu te bucura serviciile de care beneficiezi.

3. Pretuieste la timp ceea ce detii

Trebuie sa apreciezi ceea ce ai deja, pentru ca iti va permite sa ai ma mult. Este un punct de plecare. Poti, practic, sa-i spui Universului: "Mai mult din acest lucru, te rog!". Inventariaza tot ce ai si apreciaza acele lucruri.

4. Nu mai sta in preajma persoanelor negative

Exista o multime de oameni care vor, de regula, sa iti impartaseasca opinia lor despre "avere". Stai departe de acesti oameni. Multi sunt sarlatani atunci cand vine vorba de a castiga bani. Cauta in schimb prieteni mai bogatic. Ei te vor ajuta sa ajungi unde trebuie.

5. Nu discuta de datorii

Cuvintele au capacitatea de a te ajuta sa prosperi, dar au, de asemenea, puterea de a te impinge catre saracie. Daca povestesti altor persoane despre saracie (sau datorii), le inrobesti cu gandurile tale. In schimb, discuta numai despre bogatie.

6. Mergi in locuri luxoase

Te poti programa sa faci un test drive cu un Rolls Royce pentru o experienta captivanta. Ai putea vizita chiar si vile aflate la vanzare pentru cateva sute de mii de euro. Daca in jurul tau vei avea numai prosperitate, te va impinge si pe tine sa fii bogat. Vei incepe sa te intrebi: "Cum pot sa obtin acest lucru?".

7. Cumpara bunuri de lux

Cand cumperi un produs de lux, indiferent cat de mic este, te vei simti automat mai bogat. Pe masura ce vei acumula mai multe produse de calitate superioara, respectul de sine creste.

Sursa informatii: Entreprenuer.com

Sursa foto: Silueta unui barbat cu mainile ridicate / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri