Titlurile companiei Transelectrica si cele ale companiei Alro Slatina au fost cele mai performante actiuni la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in ultima saptamana, cotatiile acestora urcand cu 12,4% si respectiv 8,46%, informeaza Rompres.

Cotatiile pentru actiunile Transelectrica au crescut de la 25 lei/actiune pe 1 septembrie la 28,10 lei/actiune in sesiunea bursiera de vineri, 8 septembrie, iar actiunile Alro Slatina s-au apreciat in acelasi interval de la 3,90 lei/actiune la 4,23 lei/actiune.

Aprecieri importante ale cotatiilor au inregistrat in perioada analizata si actiunile Altur Slatina - 7,69%, Turbomecanica - 6,90%, santierul Naval Orsova - 6,67%, Rompetrol Well Services - 6,15%, Silcotub - 4,69%, Amonil - 3,99%, Aerostar Bacau - 2,97% si Azomures - 2,84%.

La polul opus, cele mai severe deprecieri ale cotatiilor le-au suferit actiunile companiei Sinteza Oradea - 8,82% si titlurile societatii UAMT Oradea - 7,89%. Deprecieri semnificative au suferit si actiunile Vrancart Adjud - 5,45%, Rafinaria Astra - 5,13%, Comelf Bistrita - 4,94% si Mefin Sinaia - 4,04%.

In perioada de referinta, cotatiile unor emitenti ca Biofarm, Flamingo, Mechel Targoviste, Chimopar, Electrocontact, Electroaparataj sau Sicomed au stagnat la nivelul de la sfarsitul saptamanii anterioare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri