Posesorii de carduri MasterCard si Maestro din Romania vor putea sa incaseze banii trimisi din strainatate prin Western Union direct pe card la bancomatele Bancii Transilvania. Cum functioneaza sistemul care urmeaza sa fie lansat saptamana viitoare intr-o conferinta comuna a celor trei institutii?

Pentru ridicarea banilor de la bancomat sau incasarea lor pe card, clientii nu trebuie sa aiba exclusiv carduri Banca Transilvania, ci orice card bancar sub sigla MasterCard sau Maestro. BT este o alta banca mare din piata care a incheiat o astfel de intelegere cu Western Union, dupa ce BRD ofera aceeasi facilitate la bancomate, iar Raiffesen Bank permite chiar primirea si trimiterea de bani prin internet banking.

Astfel, un client va putea sa isi retraga banii trimisi prin Western Union de la bancomatele BT prin introducerea la ATM a numarului de control al transferului (MTCN), acesta fiind elementul obligatoriu de identificare a destinatarului. Clientul va avea optiunea apoi de a retrage banii (toti sau o parte) sau de a ii mentine pe cardul introdus in bancomat.

"Serviciul se adreseaza tuturor clientilor cu un card MasterCard sau Maestro, care pot acum sa isi incaseze banii trimisi din strainatate de la bancomatele Bancii Transilvania. Este practic o crestere a numarului de puncte de unde poti sa faci cash-out-ul, dar intr-un mod mult mai convenabil, pentru ca ATM-urile sunt deschise non-stop", a declarat, pentru wall-street.ro, Cosmin Vladimirescu (foto), general manager-ul MasterCard pentru Romania.

Vladimirescu spera in acelasi timp ca posesorii de carduri MasterCard sau Maestro sa foloseasca inteligent banii, sa ii mentina pe card si sa plateasca cat mai mult cu cardul, nu sa ii retraga imediat de la bancomatele bancii.

De asemenea, David Dechamps, Group Head Emerging Payments in cadrul MasterCard Europe, a punctat faptul ca Romania reprezinta o oportunitate importanta in zona transferurilor de bani, in contextul in care remiterile se apropie de 4 miliarde de dolari anual.

Potrivit acestuia, 65% dintre sumele transferate provin din Germania, Spania si Italia.

Western Union, MasterCard si Banca Transilvania vor sustine joi, 15 octombrie, o conferinta comuna in care vor anunta oficial acest nou serviciu. La eveniment vor fi prezenti Gabriel Sorbo, vicepresedinte Western Union pentru regiunea de sud a UE, Omer Tetik, CEO Banca Transilvania, si Cosmin Vladimirescu, General Manager MasterCard Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri