Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) va transmite Tribunalului Bucuresti in cazul falimentului Astra o lista care include doua firme, KPMG Restructuring SPRL si Dascal Insolvency SPRL, urmand ca instanta sa desemneze dintre acestea lichidatorul companiei de asigurari.

"Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a aprobat, prin derogare de la procedura privind agrearea si selectia practicienilor in insolventa de catre ASF, transmiterea catre Tribunalul Bucuresti a listei cuprinzand cele doua societati de practicieni in insolventa, KPMG Restructuring SPRL si Dascal Insolvency SPRL, selectate de catre Comisia de avizare constituita la nivelul Autoritatii, in vederea numirii ca lichidator judiciar provizoriu in dosarul de faliment al Societatii de Asigurare-Reasigurare ASTRA", potrivit ASF.

Procedura prevede ca ASF sa transmita instantei o singura propunere in astfel de cazuri.

ASF a aprobat lista practicienilor in insolventa care se califica pentru selectia finala in cazul falimentului societatii Astra, printre cele sase firme avizate fiind prezenta si KPMG Restructuring, administratorul special al Astra in perioada insolventei.

Ca urmare a anuntului de participare, publicat pe site-ul Autoritatii in data de 21 septembrie, au fost depuse 13 candidaturi, insa conform procedurii de selectie nu s-au calificat companiile care nu au intrunit punctajul minim necesar, precum si cele care au avut fapte inscrise in cazierul fiscal.

Cele sase companii sunt KPMG Restructuring, Cabinet Individual de Insolventa Nitu Marius Ionut, Cabinet Individual de Insolventa Savoiu Iulian, CITR Filiala Cluj SPRL, Dascal Insolvency SPRL si Five SPRL, potrivit ASF.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri