BERD analizeaza acordarea unui imprumut pe termen lung in valoare de 8 milioane de euro companiei Sonaca, pentru finantarea constructiei unei fabrici in judetul Cluj, care va creste capacitatea producatorului de componente de avioane.

Valoarea totala a proiectului, care va fi realizat in doi ani, este de 15,7 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare. Costurile includ terenul, constructia fabricii, echipamentele si dezvoltarea unor noi produse. "Noua fabrica din Romania va creste capacitatea Sonaca de a aproviziona marii producatori de avioane cu componente pntru aripile aeronavelor", potrivit BERD, scrie Mediafax.

Proiectul va contribui la introducerea de noi tehnologii care vor necesita transferul de competente pentru adoptarea standardelor si proceselor. Compania va pregati personalul pentru utilizarea celor mai noi tehnologii, in vederea producerii unor materiale compozite de calitate ridicata, iar acest fapt va duce la dezvoltarea sustenabila a industriei aerospatiale din Romania.

In raportul financiar din 2014, grupul a anuntat ca "va construi o noua fabrica, in Romania, pentru productia de parti componente si de asamblare a lamelelor pentru modelul A320, ca raspuns la cresterea productiei anuntata de Airbus". In 2015, Sonaca a infiintat o subsidiara in Romania, Sonaca Aerospace Transilvania.

Sonaca este compania mama a Sonaca Group si este inregistrata in Belgia. Sonaca Group este furnizor major de componente pentru marii prooducatori de avioane si detine fabrici in Belgia, Brazilia, Canada, China si Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri