Western Union vrea sa puna accentul pe dezvoltarea canalelor electronice pentru transferurile de bani, a caror pondere globala este in prezent de 5%, insa ritmul de crestere a ajuns superior celui de trimitere-primire in numerar, a declarat Gabriel Sorbo, vice-presedinte pentru sudul Uniunii Europene

"Cash to cash (trimitere-primire in numerar - n.r.) tot creste, dar transmiterile prin canale electronice cresc mai mult, cu doua cifre, vorbim de o crestere foarte rapida prin canale electronice. Avem circa 5% din trimiterile si primirile de bani pe cale electronica la nivel mondial. Ne asteptam sa vedem o crestere mult mai rapida pe canale electronice, tendinta care se aplica si pentru Romania", a afirmat Sorbo, vice-presedinte Western Union pentru regiunea de Sud a Uniunii Europene, citat de Mediafax.

Compania de transferuri de bani a lansat joi, impreuna cu MasterCard si Banca Transilvania un serviciu in premiera la nivel international, prin care toti posesorii de carduri MasterCard si Maestro pot primi bani de oriunde la nivel global si national direct in contul atasat cardului, la bancomatele Bancii Transilvania, indiferent de banca emitenta a cardului.

Astfel, o persoana care primeste bani prin transfer Western Union poate alege prin ce modalitate sa incaseze suma respectiva, intr-o sucursala bancara, intr-o locatie partenera sau la ATM-urile BT, pe baza numarului de control al transferului de bani (MTCN).
Daca alege transferul in cont prin intermediul bancomatelor BT, cel care primeste banii trebuie sa introduca pe ecranul ATM-ului detaliile tranzactiei, respectiv numarul de control al transferului si suma in valuta in care a fost trimisa. Banii sunt virati in contul persoanei respective in cateva minute, dupa care ii poate retrage de la bancomat, caz in care se aplica comisionul bancii pentru retragerile de numerar, sau ii poate pastra in cont pentru tranzactii ulterioare cu cardul la comercianti.

"Vrem sa crestem volumul de tranzactii prin acest serviciu si sa oferim celor care nu au cont/card la BT sa incerce serviciile noastre, e o metoda de a ne promova prin reteaua noastra de bancomate", a afirmat directorul general al Bancii Transilvania, Omer Tetik.

BT are o retea formata din 1.000 de bancomate. Totodata, detine in portofoliu 2,48 milioane de carduri, tranzactiile aferente crescand cu circa 19% in trimestrul al treilea fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In ceea ce priveste volumul de tranzactii, banca are o cota de piata de 18%, potrivit datelor proprii, cu patru tranzactii efectuate pe secunda.

"In septembrie am reusit sa vindem 10.000 de carduri de credit, este o premiera pe segmentul de carduri dupa criza, in Romania. Cardul de credit este folosit de la ATM-ul de la colt pana la retaileri de electronice. Clientii merg tot mai mult pe plata cu cardul, manevrarea cash-ului este si mai scumpa", a adaugat Tetik.

Banca furnizeaza clientilor opt tipuri de carduri MasterCard.

Pentru sectorul transferului de bani dinspre diaspora, institutia de credit detine o cota de circa 20% din sistemul bancar.
"Vrem sa oferim multe alternative de canale, asteptarile diasporei inseamna un acces mult mai rapid", a mai spus directorul general al BT.

Oficialul Western Union a precizat ca acordul cu Banca Transilvania nu este exclusiv si ca se asteapta ca in viitorul apropiat sa adere si alte banci la acest serviciu.

El a adaugat ca, pe piata transferurilor de bani, romanii mai mult primesc decat trimit, dar in cazul din urma transferurile se realizeaza in special catre Italia, Germania sau Ungaria.

"Bucurestiul reprezinta 30% din totalul tranzactiilor, suntem capabili sa atingem orice oras mic din Romania", a mentionat Sorbo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri