Listarea actiunilor Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va fi amanata pentru inceputul anului 2007, deoarece Guvernul nu a adoptat pana acum noua lege de functionare a fondului, a declarat, luni, pentru NewsIn, Alexandru Paunescu,.

"Sincer, nu cred ca mai este posibila listarea actiunilor fondului in acest an. Procesul de listare a fost incetinit din cauza faptului ca nu a fost inca aprobata ordonanta de urgenta care modifica legea de functionare a fondului. Cel mai probabil vom putea face demersurile pentru listare atunci cand ordonanta va fi adoptata", a declarat pentru NewsIn presedintele Fondului Proprietatea, Alexandru Paunescu.

Potrivit acestuia, amanarea listarii Fondului Proprietatea nu va influenta evolutia actiunilor la Bursa de Valori Bucuresti. "Cu siguranta, Fondul va influenta piata in momentul listarii. Nu cred ca amanarea acestui moment poate sa fie un semnal negativ pentru investitorii straini", a mai spus Alexandru Nicolae Paunescu.

La sfarsitul lunii iulie 2006, Alexandru Nicolae Paunescu anunta, in cursul unei conferinte de presa, ca procedurile pentru listarea Fondului Proprietatea la BVB vor incepe in luna septembrie, iar listarea efectiva urma sa aiba loc pana la sfarsitul anului 2006.

Ordonanta de urgenta modifica si completeaza Legea 247-2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, stabilind reguli noi pentru functionarea Fondului Proprietatea. Noul act normativ se afla la ora actuala in proces de avizare la ministerele economice, urmand sa intre in dezbaterea Guvernului in momentul in care va avea toate avizele necesare.

Principalele modificari propuse se refera la politica de investitii, modificarea portofoliului si principalele metode de evaluare a activelor fondului. Fondul Proprietatea ar urma sa fie inregistrat la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare ca organism de plasament colectiv de tip special, constituit pentru acordarea de despagubiri pentru fostii proprietari care au fost deposedati abuziv de imobile in perioada regimului comunist si care nu mai pot fi despagubiti in natura. Fondul Proprietatea are in prezent in portofoliu actiuni la 114 companii si un capital social de 3,9 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri