Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat doua noi tipuri de credit pentru locuinte - imobiliar si ipotecar, pe o perioada de pana la 25 de ani, care se acorda numai in lei, informeaza un comunicat al bancii. Suma maxima ce poate fi imprumutata este de 500.000 echivalent euro, atat in cazul creditului imobiliar, cat si ipotecar. Pentru imprumutul imobiliar, rata totala lunara (credit plus dobanda) poate reprezenta pana la 50% din venitul net obtinut de solicitant impreuna cu membrii familiei, dupa ce anterior au fost deduse celelalte datorii. In cazul creditului ipotecar, rata totala lunara nu va depasi 35% din venitul net obtinut.

Cele doua credite ofera mai multe variante de calcul al dobanzii. In cazul creditului imobiliar destinat cumpararii sau construirii de locuinte ori case de vacanta si/sau pentru cumpararea de teren intravilan, clientul poate opta pentru o dobanda fixa de 13% pentru primii cinci ani calendaristici. Pentru restul perioadei pana la scadenta, dobanda se calculeaza in functie de cotatia BUBOR la sase luni, la care se adauga trei puncte procentuale. O alta varianta de dobanda oferita de BCR pentru creditul imobiliar este dobanda fixa de 14% pentru primii trei ani calendaristici, iar pentru restul perioadei pana la scadenta, dobanda se calculeaza in functie de cotatia BUBOR la sase luni, la care se adauga trei puncte procentuale.

Aceeasi oferta de dobanda este valabila si in cazul creditului ipotecar in lei pentru persoane fizice. "Elementul de noutate introdus in politica de dobanzi a BCR il constituie posibilitatea de a opta intre o dobanda fixa, una variabila in functie de evolutia pietei si o dobanda variabila in functie de dobanda interbancara BUBOR", a declarat Dan Bunea, vicepresedinte executiv al BCR.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri