Carpatica Asig intra pe piata asigurarilor agricole cu un produs destinat culturilor agricole si animalelor, adresat persoanelor fizice si autorizate, persoanelor juridice, asociatiilor agricole si intreprinderilor individuale care detin suprafete agricole, in proprietate sau in arenda, si care exploateaza suprafete de o suta pana la patru sute de hectare.

"Lansarea produsului de asigurare a culturilor agricole sau a animalelor face parte din strategia Carpatica Asig de diversificare a portofoliului de produse, care sustine operatiunile de consolidare a pozitiei pe care compania o detine in piata de asigurari. Acest produs a fost gandit sa raspunda nevoilor specifice fermierilor din zona agro-zootehnica, care se confrunta in fiecare an cu o multime de factori de risc, care le pun in pericol investitiile", a declarat Liviu Stoicescu, director general Carpatica Asig.

Produsul Carpatica Asig ofera, in anumite conditii, si acoperire pentru riscurile de inundatii si de intarzierea recoltatului. Suplimentar, poate fi asigurat si riscul de inghet, pe timpul iernii, pentru culturile de toamna. Suma asigurata se stabileste fie la valoarea productiei, fie la cea a cheltuielilor de infiintare, cu aceeasi cota de prima pentru ambele cazuri, potrivit Carpatica Asig.

Inspectiile de risc si constatarile de dauna la culturi se realizeaza externalizat, prin experti in acest domeniu, dar si cu ajutorul satelitilor agricoli si a dronelor, care furnizeaza un grad crescut de evaluare a parametrilor culturilor din camp. Produsul pentru asigurari agricole si animale va fi distribuit prin trei canale - forta proprie de vanzare, contracte tripartide cu finantatori sau furnizori de input-uri si intermediari.

Pentru campania de toamna, desfasurata in perioada octombrie 2015 - aprilie 2016, Carpatica Asig estimeaza ca va dezolta un portofoliu de 200 de clienti, care ar putea genera un volum de prime aferent asigurarilor de culturi agricole de aproximativ 1,8 milioane lei, pentru 50.000 de hectare asigurate, si unul de 0,2 milioane lei pentru asigurarea animalelor.

Carpatica Asig si-a inceput activitatea in 1996, cu capital integral privat, sub denumirea ASA Asigurari Atlassib. Compania si-a schimbat denumirea in Carpatica Asig, in anul 2004. Parte a grupului financiar Carpatica, compania are la nivel national peste 60 de unitati, colaboreaza cu peste peste 5.000 de intermediari si activeaza in piata asigurarilor generale (non-viata).

Sursa foto: Shutterstock / Agricultura

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri