"As fi vrut sa spun ca nu sunt riscuri. Dar, ele exista! Din nefericire sunt strict in afara controlului bancii si al furnizorului de card. In mare parte, orice hacker care se respecta ataca cea mai slaba veriga din sistemul bancar, utilizatorul", a declarat Bogdan Botezatu, senior e-Threat analyst, Bitdefender, in cadrul conferintei Banking 2.0, organizata de wall-street.ro, cu sprijinul Alpha Bank.

Bogdan Botezatu a mentionat ca in 2009 phishingul era la 7,5% din totalul numarului de spamuri, aflat undeva la 30 de miliarde pe saptamana. "S-a redus. In acest an este undeva la 2,5%, iar phishingul financiar este minimal. Singuri care mai sunt atcati sunt cei de la Paypal, pentru ca este un serviciu foarte raspandit".

El a adaugat ca hackerii nu mai au ce face datele bancare de autentificare. "Daca nu i-ai luat toate informatiile utilizatorului, degeaba i-ai luat datele de autentificare in serviciul de banking, pentru ca are al doilea factor de autentificare".

Exista totusi "la plati online si situatii in care utilizatorul este infectat cu un anumit malware financiar, care modifica tranzactiile direct din browser. Banca vede ceva absolut diferit fata de ce ai trimis tu ca informatii de plata si introduce al doilea factor de autentificare si asta e, dar compromiterea acestui lant se face in browserul utilizatorului", a mai spus Bogdan Botezatu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri