"A existat un entuziasm initial in care se credea ca in cativa ani vom cumpara si vinde totul pe internet, dar in unele cazuri, iar asigurarile de viata sunt un astfel de caz, lucrurile sunt mai nuantate. Da, internetul, digitatul este foarte important, dar la fel ramane si factorul uman in industria asigurarilor", apreciaza Emilia Bunea (foto), CEO, Metropolitan Life, la conferinta Banking 2.0, organizata de wall-street.ro, cu sprijinul Alpha Bank.

"Si castigatorii in aceasta era a digitalului sunt cei care stiu sa le combine pe cele doua foarte bine. Realizarea nevoii, necesitatii de protectie se face fata in fata cu specialistul. Sigur, in era digitala, fata in fata poate sa insemne si pe Skype si pe chat, dar printr-un contact cu o persoana umana. Insa, comparatia pe care cu siguranta vei dori sa o faci in era digitala cu alte produse, informarea pe care iti vei dori sa o culegi despre cel care iti ofera produsul, toate acestea lei vei face online si ca urmare, castigatorii vor fi cei care vor stii sa fie prezenti cu informatia acolo unde si-o doreste clientul potential", afirma Emilia Bunea.

Ea a adaugat ca, de exemplu, pentru produsul Wise, Metropolitan Life dispune de o platforma digitalizata astfel incat clientul existent o poate accesa in orice moment, pentru a verifica valoarea contului sau evolutia fondurilor. "Are si o functie de tip „Stop Loss” astfel incat clientii sa fie anuntati automat pe e-mail in momentul care valoarea contului scade sub un nivel pe care ei insisi il seteaza. Cererea este inca la inceput, iar clientii nostri inca invata sa foloseasca aceasta platforma. Cred ca insa ca acest segment care foloseste platforma va creste foarte mult".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri