Pasiunea pentru pictura poate fi transformata usor in business

Pasiunea pentru pictura poate fi transformata usor in business

Orice tanar(a) care iubeste pictura se gandeste la un moment dat cum sa monetizeze aceasta pasiune. Din pacate, insa, arta nu este chiar cea mai finantata pasiune in Romania, dar un artist inventiv si dornic sa obtina o sursa suplimentara de venit poate sa inceapa un micro-business cu un credit de nevoi personale.

De exemplu, pictura pe matase poate sa mearga mana in mana cu profitul, in contextul in care artistul se poate gandi la comercializarea creatiilor, in special a esarfelor pictate manual. O afacere cu esarfe pictate manual poate sa aduca un profit foarte bun, in contexul unor creatii unice si de bun gust.

Primele investitii intr-o afacere cu esarfe vor fi cele in ustensilele de lucru (cerneala si creioane speciale), dar si obiectul muncii: matasea. Daca nu va doriti sa vindeti doar printre prieteni si la targuri de profil, aveti nevoie si de un site de prezentare, cu poze profesioniste. Cartea de vizita a brand-ului conteaza foarte mult in aceasta afacere creativa, iar calitatea produselor trebuie sa fie exceptionala daca vreti sa va faceti un nume. Un astfel de pasiune transformata in business este Marie Nouvelle, lansata de Maria Dermengiu in 2012. Tanara care a renuntat la cariera de avocat si-a urmat pasiunea si acum face bani din vanzarea de esarfe de matase exclusiviste.

Ai o pasiune asemanatoare si te gandesti sa faci bani din ea? Poti sa primesti finantare in doar 3 ore cu creditul Expresso de la BRD.

Sursa foto: esarfa, Shutterstock

Pasiunea pentru machiaj iti poate aduce bani in plus

Pasiunea pentru machiaj iti poate aduce bani in plus

Multe tinere care au talent la machiaj isi doresc foarte mult sa devina make-up artists, transformandu-si astfel pasiunea intr-un business. De fapt, multe dintre ele nici nu renunta la slujbele obisnuite, ci isi incep o micro-afacere in propriul apartament sau intr-o duba in care puteti instala un salon mobil de machiaj.

Pentru o microafacere in apartament, investitia va fi destul de redusa, de cateva mii de euro, pentru ustensilele de machiaj si reamenajarea unei camere in care sa primiti clientii. Oricand puteti obtine o finantare de cateva mii de euro de la banci sau prin imprumuturi de la prieteni.

In cazul unui salon mobil de machiaj, va fi nevoie de o investitie putin mai mare, dar si in acest caz puteti sa monetizati aceasta pasiune in weekend sau in timpul liber. Veti avea nevoie sa modificati duba astfel incat sa aveti o baie cu apa calda si rece, instalatii de iluminat puternice, dar sa cumparati si produse si ustensile de machiaj. Fiind o afacere mobila, in care dumneavoastra va trebui sa ajungeti la client, investitiile in promovare vor reprezenta o componenta importanta a business plan-ului. Un cont pe Facebook este un "must have", dar luati in calcul si alte mijloace de promovare, precum flyerele sau participarea la evenimente de profil. Cea mai sigura cale de atragere a clientilor va ramane, insa, recomandarea clientilor multumiti.

O tanara de 23 de ani a facut acest pas de la pasiune la afacere, cu bani putini, iar acum spune ca face chiar si 8.000 de lei lunar.

Doua moduri prin care poti monetiza pasiunea pentru fotografie

Doua moduri prin care poti monetiza pasiunea pentru fotografie

Foarte multi fotografi amatori se gandesc cum sa isi monetizeze pasiunea si uneori ajung sa faca acest lucru cu investitii relativ mici. Avantajul unui micro-business de fotografie tine de faptul ca, de cele mai multe ori, iti poti mentine si serviciul de zi cu zi. In timpul liber si in weekend-uri vei putea sa faci fotografii de eveniment si sa iti cultivi in continuare pasiunea.

Va propunem doua afaceri care au pornit de la pasiunea pentru fotografie: un business de fotografii pe suport magnetic si un SRL-D cu fotografii de eveniment.

Deschiderea unei afaceri cu fotografii pe suport magnetic este foarte simpla si putin costisitoare, pentru ca teoretic ai nevoie doar de un aparat de fotografiat/fotograf si o imprimanta speciala care sa printeze pozele pe suport magnetic.

Afacerea poate fi facuta si cu bani putini, avand in vedere ca iti poti deschide o firma de apartament in care sa derulezi toate operatiunile, de la promovarea pe internet la printat-ul fotogafiilor magnetice. Totusi, un site de calitate si promovarea afacerii pot sa ridice costurile de deschidere pana la cateva mii de euro.

O afacere cu fotografii de evenimente poate fi deschisa cu doar cateva mii de euro, dar investitia poate urca pana la 4 zerouri in functie de aparatul foto pe care vi-l doriti si de calitatea site-ului de prezentare de care veti avea nevoie. Totusi, trebuie sa tineti cont cand decideti sa va duceti pasiunea la alt nivel ca, pe aceasta nisa, concurenta este foarte mare.

Sursa foto: fotograf_Shutterstock

Pasiunea pentru turism poate sa creeze o afacere de succes

Pasiunea pentru turism poate sa creeze o afacere de succes

Daca sunteti pasionati de calatorii si obiective turistice, nu trebuie sa va limitati la privitul ofertelor agentiilor de turism sau cercetarea atlaselor geografice. Puteti face oricand pasul de la pasiune la business si sa deveniti ghid turistic si mai ales un ghid turistic pentru strainii care viziteaza Romania. Nu ai nevoie de multi bani, dar trebuie sa fiti o persoana sociabila, sa iubiti calatoriile, atractiile turistice din Romania si, bineinteles, interactiunea cu oamenii cu alte obiceiuri si culturi.

Aveti nevoie, bineinteles, sa stiti cat mai multe lucruri despre atractiile turistice din tara, povestile si locurile frumoase din Romania, dar si istoria locurilor pe care le veti prezenta. Trebuie sa stiti cateva limbi straine la nivel mediu, engleza fiind obligatorie.

In profesia de ghid turistic pentru straini veti avea nevoie si de unele abilitati de vanzari, intrucati va trebui sa vindeti Romania ca destinatie perfecta de vacanta pentru strainii nehotarati. O astfel de poveste de succes, in care pasiunea a devenit business, este cea a Ralucai, care la doar 25 de ani a devenit ghid turistic dupa ce si-a lansat afacerea Trip to Romania.

Sursa foto: ghid turistic_Shutterstock

Iti place sa creezi obiecte de mobilier deosebite. Poti sa iti duci pasiunea mai departe

Iti place sa creezi obiecte de mobilier deosebite. Poti sa iti duci pasiunea mai departe

Chiar daca nu aveti studii de design sau arta plastica, o astfel de pasiune poate sa creasca si sa fie monetizata cu un minim de investitii. Totul este sa aveti viziune artistica si curaj sa incepeti acest micro-business, pe care puteti sa il faceti cu usurinta in timpul liber.

Bugetul pentru aceasta afacere este minim si este necesar pentru a cumpara materialele necesare pentru a realiza primele obiecte de mobilier. Daca clientii sunt multumiti de primele produse, va puteti gandi cum sa va extindeti afacerea.

Avantajul unei astfel de idei de afaceri tine de caracterul exclusivist si unic al produselor, ceea ce inseamna ca pretul cerut poate urca foarte mult, bineinteles avand in vedere si calitatea materialelor.

De exemplu, o pasiune transformata in business este cea pentru creatia de fotolii personalizate, unice, cu un design pe care nu il gasesti in magazinele conventionale de mobila. De la aceasta pasiune a pornit si povestea de business a Irinei Pogonaru, care a inceput in 2009 afacerea Photoliu, pe vremea cand era studenta, cu doar cateva sute de euro.

Sursa foto: fotoliu_Shutterstock

Sursa foto: pasiune_Shutterstock