Banca Comerciala Romana (BCR) a realizat in primele noua luni un profit net de 904,3 milioane lei (203,6 mil. euro), de la o pierdere de 2,42 miliarde lei in aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul reducerii masive a costurilor cu provizioanele, care s-au plasat la 55 milioane lei.

BCR a obtinut un profit operational de 1,2 miliarde lei (270,5 mil. euro), in scadere cu 23,5%, influentat de veniturile operationale mai mici, aflate sub impactul unei contributii mai reduse din derularea creditelor neperformante si costurilor mai ridicate, se arata intr-un comunicat al bancii.

Costurile cu creditele neperformante s-au ajustat la 55,1 milioane lei (12,4 mil. euro), fata de 4,05 miliarde lei (910,8 mil. euro) in primele trei trimestre ale anului trecut, datorita procesului de curatare a bilantului.

"Costurile de risc substantial mai mici au fost generate in principal de o calitate mai ridicata a portofoliului de credite performante, de generarea mai mica de NPL-uri, precum si mai putine cazuri de neplata si recuperari mai ridicate ca urmare a revizuirii extensive a portofoliului", se spune in comunicatul bancii.

Rata creditelor neperformante s-a plasat la 22,2%, in scadere de la 26,5%, in pofida reducerii generale a portofoliului de credite determinata de recuperari, vanzari de portofolii NPL si scoateri in afara bilantului. Rata de acoperire a creditelor neperformante s-a situat la 79,1%.

Sursa foto: ncristian / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri