Sansele ca Romania sa aiba un Guvern format din tehnocrati sunt ridicate, in opinia guvernatorului BNR Mugur Isarescu. Intrebat daca ar accepta functia de premier, seful BNR a mentionat ca liderul noului cabinet ar trebui sa fie mai degraba tanar, avand in vedere ca noua generatie are alte aspiratii.

“In parametrii unei crize politice si cu potentialul unei crize sociale mai puternice, un Guvern de tehnocrati poate sa faca fata daca i se da si un mandat clar si limitat”, a spus Mugur Isarescu, punctand faptul ca printre prioritatile mandatului noului executiv trebuie sa se numere cresterea economica, stabilitatea macroeconomica, alegerile corecte, dar si ambitia de a face ceva pentru mediul de afaceri.

Guvernatorul a subliniat ca nu ar trebui sa ne ghidam neaparat dupa cabinetele tehnocrate din trecut, avand in vedere ca Guvernul tehnocrat din ‘92, condus de Theodor Stolojan, dar si Guvernul din 2000, condus de Isarescu, au activat in contexte diferite fata de cel actual.

Guvernatorul BNR a vorbit si despre felul in care banca centrala "s-a pregatit” pentru o eventuala vizita a protestatarilor in seara zilei de luni. Isarescu a mentionat ca BNR va incerca sa nu le ofere acestora solutii tehnice, ci mai degraba sa coboare discutia la un nivel usor de inteles, avand in vedere ca deviza Bancii Nationale a Romaniei a fost mereu sa informeze corect populatia.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri