Otto Broker de Asigurare va beneficia de o infuzie de capital de 4 milioane de euro de la fondul de investitii The Foundations 1.0 SEE (TF1). Noul asociat al Otto Broker urmeaza sa fie supus aprobarii de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Acordul de investitie este primul de acest gen in piata de brokeraj de asigurari din Romania, potrivit companiei, iar capitalul angajat este destinat dezvoltarii accelerate a directiilor strategice in servicii, digitalizare si crestere. "Investitia TF1 valideaza directiile strategice pe care le urmam consecvent de cativa ani. Vom utiliza capitalul atras pentru a accelera proiecte prin care sa oferim clientilor nostri servicii de brokeraj intr-un mod mai simplu, mai accesibil. Proiectele vor viza cu prioritate investitii in oameni si tehnologie. Ne propunem sa ajungem in TOP 10 brokeri de asigurare in 2016", a declarat Victor Sraer (foto), managing partner Otto Broker.

TF1 este un fond de private equity, operational din toamna anului 2014 si care investeste in IMM-uri din Europa de Sud Est (Romania, Bulgaria, Republica Moldova si Serbia), fiind unul dintre putinele fonduri locale de private equity ridicate in ultimii ani pentru a deservi aceasta regiune. Investitorii principali ai TF1 sunt Fondul European de Investitii (FEI) si Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), alaturi de companii specializate de investitii, fonduri mutuale si investitori privati.

"Avem certitudinea ca Otto Broker are capacitatea de a deveni un lider in piata de brokeraj a asigurarilor din Romania. Este o piata in care capitalul TF1 va completa apetitul pentru performanta al partenerului nostru. Tintim impreuna implementarea unor noi standarde de calitate a serviciilor oferite clientilor si partenerilor, care sa conduca la ridicarea nivelului general de incredere, intelegere si utilizare a produselor de asigurari", a declarat Sorin Panturu, managing partner TF1.

In aceasta tranzactie, compania Otto Broker a fost asistata de Mihai A. Pop si firma de avocatura bpv Grigorescu-Stefanica, iar The Foundations 1.0 SEE, de Bulboaca si Asociatii (juridic), PwC (financiar) si NNDKP Tax (fiscalitate).

Investitia este prima de acest fel pe care fondul de investitii de tip private equity TF1 o realizeaza in Romania. In procesul de negociere si stabilire a prevederilor pentru incheierea acordului de investitie, echipa de avocati care a fost alaturi de compania romaneasca si de actionarii acesteia a fost coordonata de Catalin Grigorescu, managing partner bpv Grigorescu Stefanica.

"Tranzactia a presupus atat aplicarea conceptelor de private equity relevante in astfel de situatii, cat si aplicarea unor prevederi speciale referitoare la evaluarea performantelor si a obiectivelor de business viitoare intr-un mediu de reglementare complex si dinamic, care poate avea un impact semnificativ asupra evolutiei pietei de brokeraj de asigurare", potrivit firmei de avocatura.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri