Sistemul de pensii din Romania este la inceput si drept urmare si particpantii nostri sunt destul de tineri. Pana la pensie se pot intampla multe, dar banii stransi in fondul de pensii private nu se pierd. In caz de deces, de exemplu, banii acumulati la fondul de pensii private se mostenesc, spune Raluca Tintoiu, CEO, NN Pensii si presedinte al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

"Cand se poate beneficia de banii acumulati? La pensie sau in caz de dizabilitati, iar in caz de deces, banii acumulati la fondul de pensii private se mostenesc. Cu toate acestea, sistemul de pensii din Romania este la inceput si astfel si particpantii nostri sunt destul de tineri. Nu prea avem pensionari inca, iar in momentul de fata nu avem nici o lege care sa exprime exact cum urmeaza sa se deruleze platile la pensie. Este insa pe lista noastra. In momentul de fata se pot face plati in suma totala sau transa in caz de dizabilitati sau deces", a spus Raluca Tintoiu (foto), in cadrul emsiunii de business Wall-Street 360.

Wall-Street.ro: Cum tineti legatura cu cei care contribuie la fondurile de pensii private?

"Exista canale care sunt reglementate legal. Avem scrisori pe care le trimitem anual prin posta catre participantii nostri si profitam de acest lucru pentru a creste nivelul de constientizare. Ne dorim ca participantii sa vada ca in conturile respective sunt niste bani care se acumuleaza pentru ei. Exista si servici online prin care fiecare dintre particpantii pot sa isi verifice contul de pensii, oricand, sa vada cand le intra contributiile s.a.m.d.. De asemenea, la NN avem in plan si un program de a creste nivelul de comunicare cu participantii si de angajare al participantilor de varste tinere si incercam sa facem acest lucru prin medii care le sunt apropiate, prin retele de socializare. Avem si un site care este dedicat educatiei pentru pensie: Pensiopedia, unde am incercat sa dam o serie de informatii care sa fie utile si pragmatice", a mai spus Raluca Tintoiu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri