Societatea de asigurari Gothaer anunta printr-un comunicat ca ca indeplineste toate cerintele legale impuse de regimul de Solvabilitate I, atat la data de 30 septembrie 2015, cu o marja de solvabilitate de 310%, cat si la data de 31 decembrie 2014, data de referinta pentru evaluarile activelor si pasivelor realizate in cadrul BSRE, cu o marja de solvabilitate de 156%.

Gothaer mai arata ca a intreprins o serie de masuri in cursul anului 2015 in vederea asigurarii unei tranzitii la regimul de raportare in conformitate cu Directiva Solvency II, aplicabil incepand cu data de 1 ianuarie 2016. "Actionarii Gothaer Asigurari Reasigurari au contribuit deja la cresterea fondurilor proprii ale societatii printr-un prim aport de capital in valoare totala de 42.498.000 lei, efectuat in aprilie 2015, urmat de o decizie privind un aport suplimentar, in valoare totala de 7.548.000 lei, aprobata deja de catre actionari si, la data acestui comunicat, in curs de aprobare la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF)".

In continuare se precizeaza ca "aceste masuri au fost planificate de societate inca de la inceputul anului 2015 pentru a asigura conformitatea acesteia la noile cerinte Solvabilitate II si sunt mentionate de auditorul Deloitte Audit SRL in raportul inaintat ASF, ca evenimente intamplate ulterior datei de referinta a exercitiului BSRE, respectiv 31 decembrie 2014".

Luni, ASF a oferit rezultatele programului de evaluare a activelor si pasivelor (Balance Sheet Review Extended - BSRE) pentru inca 21 de societati de asigurare ce detin cumulat o cota de aproximativ 20% din piata de profil, printre care si societatea Gothaer Asigurari. Potrivit ASF, scopul principal al acestui demers a fost acela de a evalua nivelul de pregatire a societatilor participante de a face fata prevederilor regimului de Solvabilitate II, care va fi aplicat incepand cu 1 ianuarie 2016. De asemenea, exercitiul BSRE a evaluat soliditatea financiara si situatia solvabilitatii societatilor de asigurare participante, in baza regimului de Solvabilitate I, prin intermediul analizelor efectuate pentru data de referinta 31 decembrie 2014.

Rezultatele exercitiului BSRE, conform regimului de supraveghere Solvency II, aratau ca Gothaer se afla printre societatile de asigurari din Romania care la data de 31 decembrie 2014 nu indeplinea prevederile privind cerinta de capital minim (MCR) si nici prevederile privind cerinta de capital de solvabilitate (SCR). Per ansamblu, din numarul total de 21 societati de asigurare participante, 4 societati nu respecta cerinta de capital minim (MCR), dar o respecta pe cea de capital de solvabilitate (SCR), 3 societati nu respecta SCR, dar o respecta pe cea de MCR, 4 societati nu respecta nici cerinta de MCR nici pe cea de SCR, iar restul de 10 societati se conformeaza cadrului de reglementare Solvency II.

"Atat masurile operationale si de business intreprinse de societate in cursul anului 2015, cat si majorarile de capital efectuate de actionari in cursul acestui an, garanteaza indeplinirea cerintelor de solvabilitate (SCR si MCR), solicitate de regimul de Solvabilitate II, care va intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2016, respectiv atingerea unui raport de minim 110% intre cerintele de solvabilitate si fondurile proprii", se mai arata in comunicatul Gothaer.

Grupul german Gothaer a intrat pe piata din Romania in octombrie 2012, prin preluarea a 67% din capitalul social al Platinum Asigurari. Ulterior, prin mai multe achizitii, grupul german a ajuns la o cota de 100% din capitalul subsidiarei din Romania, care se ridica la 54,4 milioane de lei.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri