Tribunalul Bucuresti a amanat luni, 23 noiembrie 2015, luarea unei decizii in dosarul privind falimentul Astra Asigurari, deschis in luna septembrie de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Noul termen este 3 decembrie, potrivit 1asig.ro.

Anterior, in data de 11 noiembrie anul curentinstanta a respins cererea Astra Asigurari de suspendare a dosarului de faliment, dupa ce inainte a mai amanat de 3 ori luarea unei decizii privind falimentul Astra Asigurari. Aceste decizii amana si mai mult momentul in care clientii vor putea primi despagubirile de la Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA).

Conform legii, Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) va efectua platile catre creditorii de asigurari de la data ramanerii definitive a hotararii privind deschiderea procedurii de faliment in limita plafonului legal, respectiv 450.000 lei/creditor de asigurare.

ASF a anuntat, in august, retragea autorizatiei de functionare a Astra Asigurari si intrarea procedura de faliment a societatii, in conditiile in care timp de 18 luni nu a putut fi redresata si nu a atras niciun investitor strategic. Ulterior, pe 8 septembrie, Autoritatea a depus la Tribunalul Bucuresti cerere de deschidere a procedurii de faliment. Si Astra a inregistrat, in data de 7 septembrie a.c., la Curtea de Apel Bucuresti, o cerere pentru anularea deciziei ASF.

Citeste articolul integral pe 1asig.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri