Societatea de asigurari Signal Iduna anunta ca indeplineste in prezent cerintele regimului Solvency II, inainte de 1 Ianuarie 2016, data la care acesta intra in vigoare, in contextul in care gradul de solvabilitate al companiei depaseste 112%.

Pe baza rezultatelor exercitiului BSRE pentru anul 2014, Signal Iduna Romania a fost integrata in grupa 5 de asiguratori alaturi de alte 16 societati ca indeplinind cerintele regimului Solvabilitate I (marja de solvabilitate disponibila mai mare decat marja minima de solvabilitate si fondul de siguranta) in prisma prevederilor legale pentru fondul de siguranta.

In comunicatul de presa ASF referitor la rezultatele evaluarii activelor si pasivelor si testul de stres (BSRE) realizate pe baza datelor utilizate in bilant la data de referinta 31 decembrie 2014, sunt indicate societatile de asigurare care trebuie sa ia masuri astfel incat la data de 1 ianuarie 2016 sa fie aliniate regimului Solvency II. Printre acestea, nici Signal Iduna, la data de 31 decembrie 2014, nu indeplinea prevederile Solvency II privind cerinta de capital minim (MCR) si nici prevederile privind ce rinta de capital de solvabilitate (SCR).

"Signal Iduna a luat masurile necesare pentru indeplinirea conditiilor inainte de derularea exercitiului BSRE pe baza proiectiilor cerintelor de capital facute de companie in 2014 avand ca obiectiv indeplinirea cerintelor regimului Solvency II ce urmeaza a fi introduse incepand cu ianuarie 2016", potrivit unui comunicat al companiei.

Actionarii Signal Iduna au efectuat majorarea capitalului social al societatii printr-un prim aport de capital in valoare totala de 6.745.804,80 lei ce a fost aprobat prin Decizia ASF nr. 433/13.03.2015, urmat de un aport suplimentar in valoare totala de 11.988.516,05 lei, pentru care a fost solicitata aprobarea ASF prin adresa inregistrata sub numarul RG/89202/15.10.2015.

Incepand cu 30.09.2015, Signal Iduna are o acoperire a cerintei de capital minim (MCR) de 112.3% si a cerintei de capital de solvabilitate (SCR) de 160.9%, indeplinind astfel cerintele regimului Solvency II, inainte de 01 Ianuarie 2016, data la care acesta intra in vigoare.

Sursa foto: Signal Iduna

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri