Coface Romania va deschide la inceputul anului viitor in Romania o companie de asigurari de risc de credit, cu un capital de doua milioane de euro si care va avea 10 angajati in primul an de functionare, a declarat pentru NewsIn, directorul companiei, Cristian Ionescu. "Contam pe un numar de 15-20 de clienti in primul an, companii multinationale si nationale mari", a afirmat Ionescu.

Coface a emis prin sucursalele sale internationale garantii pentru aproximativ 4.600 de firme romanesti, iar expunerea totala pentru tranzactiile asigurate de compania franceza in Romania a atins in anul 2005 valoarea de 491 de milioane de euro.

Cei mai importanti clienti ai Coface localizati in Romania sunt Renault, L'Oreal, BASF, Siemens, Saint Gobain, iar o treime din totalul garantiilor emise sunt acordate pentru 10 companii, cu activitati in industria otelului, industria chimica, industria automotive, telecomunicatii, cosmetice si farmaceutice, conform lui Ionescu. "Pentru 2006, estimarile sunt ca valoarea expunerii va creste cu 50%, adica se va situa in jrul valorii de 750 de milioane de euro", a mai spus Ionescu.

Potrivit directorului Coface, dupa infiintarea companiei de asigurari acest serviciu va fi oferit direct catre companiile din Romania care doresc sa se asigure impotriva riscului de neincasare a creantelor proprii de la partenerii lor de afaceri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri