Ministerul Finantelor analizeaza in ce masura majorarea salariului minim, de la 1.050 lei la 1.200 lei anul viitor, ar eroda competitivitatea Romaniei si afecta economia, a declarat joi ministrul de resort, Anca Dragu, citata de Mediafax.

"Am initiat un studiu prin care sa vedem in ce masura ar eroda competitivitatea Romaniei si astfel ar fi afectata intreaga economie romaneasca. Ca urmare a acestui studiu vom decide si posibilele transe in care vor fi facute aceste cresteri salariale. La nivelul Uniunii Europene, multe state membre realizeaza cresterea salariului minim pe baza unor modele economice foarte clare prin care se pun in echilibru, se pun in aceeasi pagina, toate aspectele care decurg din cresterea salariului minim, aspecte pozitive si negative, astfel incat cresterea salariului sa nu se faca ad-hoc si sa nu afecteze economia", a spus ministrul Finantelor, intrebat de jurnalisti la finalul sedintei Executivului daca bugetul de stat pentru anul viitor ia in calcul si majorarea salariului minim pe economie si in cate transe.

Prezent si el la conferinta de presa, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a afirmat ca impactul bugetar va fi minim prin cresterea salariului minim, avand in vedere ca majorarea salariala de 10% a diminuat numarul persoanelor care muncesc la stat si au in prezent salariul minim, iar daca cresterea va avea loc, efectul va fi resimtit de mediul privat.

"La nivelul impactului bugetar acesta este redus pentru ca in urma majorarilor salariale din ultima perioada sunt tot mai putine persoane care au acest salariu minim, deci la nivel de executie bugetara impactul este redus in acest moment, pentru o eventuala majorare a salariului minim undeva in vara, daca va avea loc. Discutia se pune numai in termeni de oportunitate pe sectorul privat, asta va fi primul motiv de analiza", a explicat Suciu.

Bugetul 2016, construit pe un deficit ESA de 2,95% si o crestere economica de 4,1%, include si majorarile de salarii decise de Guvernul Ponta pentru angajatii din sectorul public. Proiectul de buget va fi facut public vineri sau sambata.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri