Banca Comerciala Carpatica si Banca de Export-Import a Romaniei Eximbank au semnat la Sibiu, acordul de parteneriat privind dezvoltarea unei relatii de cooperare generala intre cele doua institutii financiare, in scopul sustinerii mediului de afaceri romanesc. Acest demers se concretizeaza in oferirea de catre Eximbank de produse si servicii specifice, in completarea ofertei proprii de produse bancare a Bancii Carpatica.

Obiectivul principal al colaborarii dintre cele doua banci consta in identificarea unor noi solutii de sprijinire reciproca si vor promova impreuna ofertele comune. Banca Comerciala Carpatica va asigura clientilor sai finantarile solicitate, iar Eximbank va oferi acestora garantii, asigurari sau produse specifice, precum si produsul compensarea partiala a dobanzii la creditele in lei. De asemenea, Eximbank se poate implica in proiecte comune cu BCC, cum ar fi participarea la sindicalizari de credit si risc, a declarat Dr. Nicolaie Hoanta, Presedintele Bancii Comerciale Carpatica.

Banca Comerciala Carpatica a 21-a banca din sistem dupa active, a inregistrat in primul semestru din 2006 un profit net de 8,70 milioane lei (2,47 milioane euro), in crestere cu 4,7% comparativ cu perioada similara din 2005. De asemenea, BBC si-a majorat activele cu 27,39% pana la valoarea de 1,17 milioane lei (355.044 euro), aceastea fiind aferente unei cote de 0,82%. La aceeasi data capitalurile proprii erau de 146 milioane lei, valoare cu 6% mai mare comparativ cu anul 2005.

Veniturile bancii au crescut in primul semestru cu 79,77% comparativ cu acum un an, pana la valoarea de 127,87 milioane lei (36,37 milioane euro), cresterea fiind insa mai mica decat cea a cheltuielilor care s-au majorat cu 92,27% pana la 118,27 milioane lei (33,64 milioane euro). BC Carpatica are in prezent peste 200 de unitati operationale, fapt ce o situeaza pe pozitia a sasea in sistemul bancar romanesc, din punctul de vedere al retelei teritoriale. Pentru perioada urmatoare, BCC intentioneaza sa creasca forta de vanzare si sa atinga o cota de piata de 1,52%.

Banca de Export Import a Romaniei Eximbank a fost creata in vederea facilitarii accesului si mentinerii exportatorilor romani pe pietele externe, inclusiv pe cele cu grad de risc crescut, contribuind astfel la dezvoltarea economiei romanesti si a activitatii de comert exterior, generand implicit noi locuri de munca. Eximbank inregistra dupa prima jumatate a anului active de 2,08 miliarde lei, cota sa de piata inregistrand o scadere, de la 1,59% la 1,44%.

Incepand cu anul 2005, banca s-a implicatsi in sprijinirea financiara a unor domenii nationale prioritare, precum si a intreprinderilor mici si mijlocii. In prezent, Banca de Export Import a Romaniei Eximbank pune la dispozitia IMM-urilor si a exportatorilor multiple instrumente financiarbancare din gama finantarilor, garantiilor si asigurarilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri