Omniasig Vienna Insurance Group (VIG) isi pastreaza trendul ascendent in primele trei trimestre ale anului 2015 si inregistreaza un volum al primelor brute subscrise de 694,31 milioane lei, in crestere cu 19,47% fata de perioada similara a anului anterior. Profitul inregistrat de Omniasig in aceasta perioada a fost de 9,57 milioane lei, conform standardelor IFRS.

Asigurarile de tip Property (Asigurarile de incendiu si calamitati naturale) au inregistrat, in primele noua luni ale anului, o valoare a primelor brute subscrise de 134,91 milioane lei, o valoare sensibil egala cu cea din aceeasi perioada a anului anterior. In aceeasi perioada, linia asigurarilor de sanatate a inregistrat o crestere de 30,07% a primelor brute subscrise, ajungand la o valoare de 4,04 milioane lei.

De asemenea, rezultatele inregistrate in aceste prime trei trimestre pe alte linii importante au fost: asigurari de accidente si boala: prime brute subscrise - ,36 milioane lei; asigurari de mijloace de transport aeriene: prime brute subscrise - 6,13 milioane lei; asigurari de raspundere civila generala: prime brute subscrise - 23,06 milioane lei; asigurari de asistenta turistica (asigurari de calatorie): prime brute subscrise - 4,86 milioane lei.

Asigurarile auto (CASCO si RCA cumulat) au inregistrat venituri de 481,64 milioane lei, in crestere cu 26,43%, astfel:

  • RCA: Prime brute subscrise in valoare de 254,28 milioane lei;
  • Casco: Prime brute subscrise in valoare de 227,35 milioane lei.

Despagubirile platite pe aceste linii, cumulat, au fost in valoare de 316,30 milioane lei. In acelasi timp, numarul reclamatiilor intregistrate de Omniasig in primele trei trimestre a fost de 580 (inregistrate unic per petent si per caz), in scadere cu 41,77% fata de aceeasi perioada a anului precedent. In acelasi timp, petitiile intemeiate au inregistrat o scadere de 55,80% fata de primele noua luni ale anului 2014. Petitiile intemeiate primite de companie in primele noua luni ale anului in curs reprezinta 17,07% din numarul total al celor inregistrate, inregistrate unic per petent si per caz.

Omniasig VIG este o societate administrata in sistem dualist, a carei conducere este asigurata de Directorat, sub supravegherea si coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse si o retea teritoriala extinsa, dintre care 32 de sucursale, organizate in 6 regiuni si 85 de agentii. Omniasig detine o retea de vanzari de 1.200 agenti si 400 brokeri.

Capitalul social al companiei este de 439,65 milioane lei, marja de solvabilitate disponibila este de 227 milioane lei, gradul de solvabilitate este de 164% si coeficientul de lichiditate de 1,80, valori cu mult peste pragul legal.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri