Asiguratorii RCA din Romania au subscris prime de asigurare pentru RCA in valoare de peste 2,2 miliarde de lei, de la inceptului anului si pana la finele trimestrului trei din 2015, comparativ cu perioada similara a anului 2014, fata de care s-a inregistrat o crestere cu 13,37%. In acelasi timp, pentru aceeasi perioada, suma despagubirilor platite a fost de 1,47 miliarde lei din care: 1,15 mld. lei pentru daune materiale si 318 mil. lei pentru vatamari corporale.

La nivelul intregii piete, numarul dosarelor de dauna platite in trimestrul trei al anului 2015 a fost de 212.900 dosare, din care 207.513 dosare pentru daune materiale si 5.387 dosare pentru vatamari corporale. Potrivit calculelor ASF, dauna medie platita per total piata a fost de aproximativ 6.907,73 lei, nivel aflat in usoara crestere (0,66%) fata de perioada similara din 2014, cand dauna medie platita a fost de 6.862,64 lei.

Defalcat pe cele doua componente situatia a fost urmatoarea: pentru vatamari corporale (VC) dauna medie platita a fost de 59.047 lei, iar pentru despagubiri materiale (DM) dauna medie platita a fost de 5.554 lei. Navigheaza pe acest slide pentru a vedea ce despagubiri au achitat asiguratorii individual pentru daunele consituite pe RCA.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri