Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a dispus controale inopinate la mai multe societati de asigurare,si anume Allianz - Tiriac Asigurari, Asirom Vienna Insurance Group, Carpatica Asig, City Insurance, Euroins Romania Groupama Asigurari, Generali Romania, Omniasig Vienna Insurance Group si Uniqa Asigurari, care emit polite RCA.

Controalele au ca obiect verificarea respectarii prevederilor art. 21 din Norma 23/2014 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, potrivit ASF, in ceea ce priveste:

  • modul de determinare a categoriilor de riscuri omogene pentru care au fost stabilite tarifele de prime pentru anul 2016;
  • modul si corectitudinea estimarii daunei medii si a frecventei daunei pe fiecare categorie de risc pentru care este calculat tariful de prima pentru anul 2016;
  • calitatea si corectitudinea datelor utilizate in stabilirea ipotezelor si metodelor actuariale folosite pentru determinarea tarifelor de prima pentru anul 2016.

"Actiunile de control initiate de catre ASF au in vedere protejarea intereselor consumatorilor de servicii financiare non-bancare si, in acest caz, a utilizatorilor de polite de raspundere civila auto obligatorie", potrivit unui comunicat ASF.

La inceputul trimestrul III al anului 2015 pe piata asigurarilor isi desfasurau activitatea urmatorii asiguratori autorizati de ASF pentru activitati RCA: Allianz-Tiriac Asigurari S.A., Asigurarea Romaneasca - Asirom Vienna Insurance Group S.A., Asigurare Reasigurare Astra S.A., Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance S.A., Carpatica SA, Euroins Romania Asigurare - Reasigurare S.A., Generali Romania Asigurare Reasigurare S.A., Groupama Asigurari S.A., Omniasig Vienna Insurance Group S.A. si Uniqa S.A.. Pe 26 august 2015, ASF a decis inchiderea procedurii de redresare financiara, retragerea autorizatiei de functionare si solicitarea intrarii in procedura de faliment a societatii Astra Asigurari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri