Contagios: cum se raspandesc ideile - Jonah Berger

Contagios: cum se raspandesc ideile - Jonah Berger

Cartea lui Berger, Contagios, tradusa in limba romana la editura Publica, nu va va furniza doar cateva povesti ale unor afaceri de succes, care au transformat contagiosul in profit, ci si un set de norme care sa va ghideze atunci cand cautati sa viralizati comunicarea proprie sau a produselor pe care le oferiti.

Aflati cum a facut istorie un video despre un produs simplu de bucatarie, blenderul, cum a devenit un restaurant in care ajungeai doar pe o usa secreta mereu plin de clienti sau cum o banala friptura cu branza a ajuns vedeta. Intr-un stil usor si amuzant, Contagios va va explica modul in care produsele si ideile devin virale si ajung sa se propage cu rapiditate, spre beneficiul formatorilor de idei si a advertiserilor.

Sursa foto: Publica.ro

Recomandare facuta de Razvan Enache

Supunere - Michel Houellebecq (roman)

Supunere - Michel Houellebecq (roman)

Un adevarat fenomen editorial, Supunere (ianuarie 2015), noul roman al lui Michel Houellebecq, cel mai important scriitor francez actual, se traduce in cursul acestui an in peste 40 de tari. Roman pe care autorul il include in genul PF (political fiction), Supunere a zguduit deja Occidentul. Un Occident pe care inca din 1998, prin Particulele elementare, Michel Houellebecq il analizeaza cu scalpelul im mana punandu-i in fata mizeria morala si deruta politica. Antieroul lui Houellebecq, François, profesor de literatura la Sorbona, mizantrop care cauta cu acelasi entuziasm pe internet meniuri de catering si servicii sexuale, asista abulic la instalarea legitima la putere a unui guvern musulman moderat.

Viata lui nu are nimic spectaculos, iar prefacerile aduse de manevrele politice se dovedesc inexorabile. Sorbona devine universitate musulmana, iar cariera lui François depinde de o convertire, ale carei avantaje sunt nesperate. Si de ce nu s-ar supune, cand lucrurile promit sa se aranjeze atat de bine? La urma urmei, nu este civilizatia moderna bazata pe dezideratul „cautarii fericirii“? Scriitorul socheaza de fiecare data prin tusele satirice indraznete, insa intrebarile subiacente apartin unui moralist care, schitand portretul unei Europe lipsite de ideal, constata esecul proiectului iluminist si intrevede sfarsitul civilizatiei occidentale seculare.

Recomandare facuta de Marius Alexandru Stanciu

Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul - Robin Sharma

Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul - Robin Sharma

Am o singura veste pentru tine, care poate sa te descurajeze sau te motiveze. Depinde cum vezi lucrurile. Vestea este ca soarta ta depinde de tine, ceea ce, pentru tine, poate fi bine sau poate fi rau. Daca esti in partea pesimista, daca ai cazut in blazare, lipsa de motivatie si frustrare, "Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul" va fi ceasul tau desteptator care te trezeste la realitatea pe care tu ti-o doresti pentru ca, odata ce citesti aceasta carte, vei face in asa fel incat realitatea si viata ta sa fie asa cum iti doresti.

Pe scurt, in timp ce parcurgi cartea, vei intelege ca realitatea si succesul tau sunt rezultatul imaginatiei tale pentru ca pentru a atinge reusitele mai intai trebuie sa te vezi acolo, indiferent de propunerile tale. Iar ca sa incepi sa te vezi acolo trebuie sa te apuci de schimbari si activitate. Asa ca daca maine dimineata te vei trezi dimineata ca sa faci sport sau peste o luna pleci in vacanta pentru ca ai reusit sa strangi bani, inseamna ca ai citit deja "Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul" si ca ai inteles ca doar tu poti face fericit.

Sursa foto: Elefant.ro

Recomandare facuta de Marinela Oprea

Waffen SS - Henri Landemer

Waffen SS - Henri Landemer

Waffen SS reprezinta o incursiune in interiorul celei mai temute unitati paramilitare germane din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial. Cartea se concentreaza pe o prezentare detaliata si cronologica a unitatii conceputa initial pentru protectia lui Adolf Hitler, dar care ulterior a ajuns sa fie o armata in toata regula. Stiati ca in randul arienilor din Waffen SS s-au aflat si mii de voluntari romani? sau ca interiorul acesteia a existat si o divizie de musulmani? Aceste detalii si multe altele in cartea scrisa de Henri Landemer.

Recomandare facuta de Ionut Sisu

Lean in. Femeile, munca si vointa de a conduce - Sheryl Sandberg

Lean in. Femeile, munca si vointa de a conduce - Sheryl Sandberg

Intr-o lume in care cele mai multe pozitii de conducere sunt ocupate de barbati, iar femeile inca incearca sa isi faca auzite vocile, cartea lui Sheryl Sandberg propune o alternativa pentru femeia moderna, care alege sa imbine viata personala cu cea profesionala. Lean in nu este o carte de self-help, ci mai degraba o serie de sfaturi practice, dar si o constatare trista a inegalitatii de gen.

Am scris aceasta carte pentru a incuraja femeile sa aiba vise indraznete, sa-si croiasca drum printre obstacole si sa-si stabileasca propriile obiective si sa se indrepte catre ele cu hotarare. Si mai sper ca fiecare barbat sa contribuie pentru a sustine femeile la birou si acasa, cu aceeasi hotarare.”

Sheryl Sandberg este al doilea om din conducerea Facebook. Autoarea cartii a fost desemnata una dintre cele mai puternice femei de afaceri, dar si una dintre cele mai influente personalitatii din lume.

Recomandare facuta de Andra Imbrea

Tesla, SpaceX - Elon Musk (biografie)

Tesla, SpaceX - Elon Musk (biografie)

In aceasta investigatie dinamica, jurnalistul Ashlee Vance ne ofera o incursiune fara precendent in viata si cariera celui mai indraznet om de afaceri din Silicon Valley. Autorul a obtinut exclusivitatea publicarii acestor informatii de la Musk, de la familia si prietenii sai.

In aceasta carte, Vance prezinta in detaliu evolutia lui Musk, de la copilaria dificila din Africa de Sud pana la escaladarea celui mai inalt varf al lumii afacerilor. Vance a petrecut peste 50 de ore de conversatii cu Musk si a intervievat aproape 300 de oameni pentru a putea spune povestile tumultoase ale companiilor revolutionare ale lui Musk si pentru a-i face un portret omului care a transformat si a inovat industria auto, facandu-si in acelasi timp si numerosi dusmani.

Recomandare facuta de Cristian Gubandru

Necredincioasa - Ayaan Hirsi Ali

Necredincioasa - Ayaan Hirsi Ali

Necredincioasa este o carte intensa, dura, din care aflam adevaruri care depasesc orice imaginatie. O carte despre un personaj controversat din Europa, eroina a vremurilor noastre si tinta pentru teroristi.

Autoarea a supravietuit mutilarii fizice, terorii psihice si razboiului civil, a crezut in libertate si a luptat ca sa o obtina. Dincolo de reusita sa personala de a fugi de un regim represiv si o casatorie fortata, Ayaan Hirsi Ali a luptat pentru drepturile femeilor musulmane si a militat pentru reformarea Islamului. O carte care te tine cu sufletul la gura pana la ultimul cuvant.

Sursa foto: elefant.ro

Recomandare facuta de Diana Cretu

Lider fara functie - Robin Sharma

Lider fara functie - Robin Sharma

Cartea vorbeste despre faptul ca nu ai nevoie de o functie de management pentru a fi lider, pentru a-i conduce si inspira pe cei din jurul tau.

"Leadershipul este foarte simplu. In ultimele ore din viata, sunt doua lucruri la care va veti gandi: Cat ati realizat comparativ cu potentialul pe care il aveti, comparativ cu talentul si darurile pe care le aveti si cati oameni ati ajutat, cata valoare ati creat. Daca toate lucrurile pe care le faceti acum le vedeti ca fiind importante, s-ar putea ca la finalul vietii sa va dati seama ca acestea au fost cele mai putin importante", spunea Robin Sharma, in mai 2012, in deschiderea conferintei sustinute de Richard Branson la Bucuresti si in cadrul careia era moderator.

O mare parte dintre sfaturile oferite in aceasta conferinta se ragasesc in cartea "Lider fara functie". Robin Sharma este unul dintre cei mai cunoscuti specialisti in leadership la nivel mondial.

Citeste si: Robin Sharma, despre leadership: In ultimele ore din viata te vei gandi la 2 lucruri

Sursa foto: Libris

Recomandare facuta de Cristina Negraru.

Blink - Malcolm Gladwell

Blink - Malcolm Gladwell

Pornind de la studii de ultima ora din domeniul neurostiintei si al psihologiei pentru a demonstra ca diferenta dintre o decizie buna si una gresita nu sta atat in volumul de informatii cu care lucram, cat in capacitatea de a ne concentra asupra unor detalii esentiale, Gladwell ne invata in cartea Blink cum putem lua decizii mai bune– acasa, la birou si in viata de zi cu zi.

Carte recomandata de Alice Gheorghe.

Musai List - Octavian Pantis

Musai List - Octavian Pantis

Intr-un secol al vitezei, in care totul a capatat valente supersonice, organizarea si respectarea deadline-urilor sunt coordonate esentiale pentru reusita in cariera, dar si in viata personala. “Musai List” este un reper pentru o mai buna organizare in viata de zi cu zi, care mi-a schimbat optica si m-a mobilizat sa imi eficientizez timpul la maximum. Pentru mine este o carte care trebuie parcursa indiferent cat de bine organizat esti sau nu.

Octavian Pantis este unul dintre cei mai apreciati traineri din Romania si specialist cu o experienta de peste 15 ani in Time Management. Mai mult decat atat, lucrarea ofera instrumente si sfaturi practice pentru a deveni mai eficienti si mai productivi la locul de munca, precum si sugestii pentru a petrece timp de calitate pe plan personal.

Musai List este cartea care ne va invata pe fiecare dintre noi cum sa obtinem mai mult din cea mai importanta resursa pe care o avem la dispozitie - timpul, cum sa muncim mai inteligent si mai cu folos si, nu in ultimul rand, cum sa traim o viata relaxata si plina de bucurii.

„Am scris aceasta carte pentru a-ti oferi idei, sugestii, exemple si intrebari pe baza carora sa poti decide mai bine cum sa folosesti aceasta pretioasa resursa care este timpul.“ (Octavian Pantis)

Carte recomandata de Patrick Vrabie

Sursa foto: gfdunt_Shutterstock