Raiffeisen Bank doreste o specializare mai accentuata pe partea de corporate pe fondul prezentei unui numar important de companii italiene in Romania, au anuntat sambata oficiali ai bancii.
"Suntem pe punctul de a deschide un italian-desk la Bucuresti asa cum exista un austrian-desk in Romania", a declarat presedintele Raiffeisen Bank, Steven Cornelis van Groningen, la un seminar sustinut pe probleme financiar-bancare la Samova, judetul Tulcea.

Groningen a motivat aceasta decizie prin existenta unui important numar de companii din Italia care sunt in prezent clientii Diviziei Corporate Raiffeisen. Divizia Corporatii a fost infiintata in ianuarie 2002, cu scopul de a dezvolta relatiile de afaceri cu corporatiile medii si mari (cu cifra de afaceri de peste 5 milioane euro) care isi desfasoara activitatea in Romania. Prezenta specialistilor Diviziei Corporatii in toate sucursalele Raiffeisen Bank faciliteaza desfasurarea activitatilor bancare in orice zona a tarii si ofera solutii financiare adaptate cerintelor firmelor.

Vorbind despre posibilitatile de creditare ale bancii, Groningen a spus ca "am exportat intre 300-400 milioane de euro credite la Raiffeisen Viena din cauza limitarilor impuse de de BNR la creditele acordate in valuta de bancile comerciale". RZB are in prezent un portofoliu de peste 4.200 de clienti corporativi, cu o cifra de afaceri de peste 5 milioane euro, din care 5 la suta sunt clienti multinationali. Din cei 4.200 de clienti, trei la suta sunt companii din Austria. RZB este una dintre cele mai importante banci comerciale si de investitii din Austria si institutia centrala a Raiffeisen Banking Group, este cel mai mare grup bancar din Austria.

Banca are o strategie noua de dezvoltare in ceea ce priveste sucursalele si competentele acestora pentru anul 2007, a anuntat Marinel Burduja, presedintele Diviziei corporatii. Prin intermediul specialistilor din centrele sale regionale, Raiffeisen Bank ofera partenerilor corporatisti consilierea, suportul si informatiile necesare dezvoltarii afacerilor. Mai mult decat atat, ofera solutii pentru ca aceste companii sa se adapteze cat mai eficient la noile conditii economice de dupa aderarea la Uniunea Europeana.

"Dupa 1 ianuarie 2007, va fi aplicat si in Romania sistemul de competente sporite in luarea deciziilor in sucursale, in cadrul unui proiect care a inceput sa fie aplicat intr-o faza initiala in judetele Prahova si Timis", a precizat Marinel Burduja.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri