Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) finanteaza municipalitatea Sibiu cu 67,5 milioane lei (15 milioane euro) pe termen lung, pentru reabilitarea a circa 25 km de strazi in zonele nou dezvoltate ale orasului si pentru serviciile de mentenanta a drumurilor.

Pentru imbunatatirea serviciilor de mentenanta a drumurilor vor fi angajate companii private in baza unor contracte multianuale bazate pe criteriile de performanta, scrie Mediafax.

Imprumutul va sprijini, de asemenea, implementarea unui plan de mobilitate urbana durabila, reprezentand un set de masuri pentru imbunatatirea mobilitatii locuitorilor si intreprinderilor din Sibiu, intr-un mod ecologic si durabil, se arata intr-un comunicat al BERD.

Acesta este primul proiect in cadrul unui nou program-cadru al institutiei financiare internationale pentru mobilitatea durabila si accesul la transport regional (Romania Framework for Sustainable Mobility and Access to Regional Transport - SMART), care finanteaza imbunatatirea infrastructurii si a serviciilor de transport public in Romania.

"Obiectivul nostru este de a continua imbunatatirea infrastructurii urbane, care este esentiala pentru calitatea vietii. Prin finantarea unor masuri cheie de imbunatatire a infrastructurii de transport, BERD a ajutat administratia locala sa transforme Sibiul intr-un oras foarte modern si o destinatie turistica de top din Romania", a declarat in comunicat primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor.

Pana in prezent, BERD a acordat peste 70 de milioane de euro in finantari pe termen lung, prin imprumuturi directe catre municipalitatea Sibiu si catre companiile municipale de transport public, apa si canalizare.

Din 2005, peste 200 de strazi au fost modernizate in Sibiu cu ajutorul finantarilor din imprumuturi BERD, fonduri structurale ale UE si din contributii ale bugetului local.

In 2006, compania de transport public Tursib a imprumutat 10 milioane de euro, pe care l-a folosit pentru a achizitiona 35 de autobuze noi. Un al doilea imprumut, de 4,8 milioane de euro, acordat anul trecut, este folosit in prezent pentru finantarea constructiei unui nou depou de autobuze in Zona Industriala de Vest, care va devia traficul din centrul orasului, reducand astfel poluarea.

Compania de apa si canalizare a orasului a primit, de asemenea, fonduri BERD pentru cofinantarea proiectelor de modernizare a infrastructurii. Institutia financiara internationala a investit peste sapte miliarde euro in Romania pana in prezent si a mobilizat mai mult de 14 miliarde euro din alte surse de finantare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri